Sök

Hon tar bakvägen till börsen – First North nästa för IVF-appen

BonzunHälsa

Bonnie Roupé, grundare och vd Bonzun.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Entreprenören Bonnie Roupés bolag värderas till 117 miljoner kronor i transaktionen med First North-företaget.
“Vi är i ett spännande skede", säger hon i en kommentar.

Så kallade omvända förvärv har varit en stark trend på börsen i år. Förenklat innebär ett omvänt förvärv att ett onoterat bolag tar över börsplatsen från ett noterat bolag. I utbyte mot börsplatsen får det noterade bolaget aktier i det andra bolaget.

Bara senaste veckan har inte mindre än tre transaktioner gjorts på det här sättet – och nu är det dags för det fjärde case

Det handlar om Bonzun som genom ett omvänt förvärv tar över First North-bolaget Papillys börsplats. Förutsatt att minst 90 procent av aktieägarna i Papillys säger ja på årsstämman i maj så kommer aktieägarna i Bonzun äga 60 procent av det nya börsbolaget som också kommer byta namn till Bonzun.

Fokus på den kinesiska marknaden

Bakom Bonzun står entreprenören Bonnie Roupé. Hon lanserade redan 2014 en gravid-app på den kinesiska marknaden och har nu utvecklat en tjänst som vänder sig till kvinnor som går igenom en IVF-behandling. 

Papilly jobbar också med e-hälsa och har bland annat en digital tjänst för att minska människors stress i arbetslivet. Verksamheten har dock haft det tufft och förra året mer än halverades försäljningen till 0,55 miljoner kronor samtidigt som bolaget gjorde en förlust på 8,5 miljoner kronor. 

I transaktionen värderas Papilly till 60 miljoner kronor samtidigt som Bonzun får ett marknadsvärde på 117 miljoner kronor. I pressmeddelandet där affären presenteras framgår inte hur stor försäljning Bonzun har i dagsläget. 2019 hade Bonzun health information, där Bonzun ingår, en omsättning på 1,9 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på minus 8,5 miljoner kronor.

"I ett spännande skede"

Affären motiveras i ett pressmeddelande med att verksamheterna kompletterar varandra och kommer gå att säljas tillsammans.

I en kommentar säger Bonnie Roupé:

“Bonzun är i ett spännande skede i sin verksamhet och med lovande forskningsresultat på effekten av våra tjänster ser vi fram emot kommande tillväxt i bolaget. Med Papillys kompetens inom stressprevention kan vi ytterligare förbättra erbjudandet mot våra kunder samtidigt som vi kan lansera Papilly utanför Sveriges gränser”.

Läs mer