Izettle byter namn till Zettle – tre år efter uppköpet

IzettlePaypalfintech

Jacob de Geer, grundare Izettle, som nu har bytt namn.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Izettle blir Zettle, visar ansökan hos Patent- och registeringsverket.

Den svenska betallösningen Izettle blev 2018 uppköpta av den amerikanska betaljätten Paypal och storägarna fick ta del av ett ordentligt miljardregn. Men nu, tre år senare, verkar Paypal överge Izettle – eller åtminstone den första bokstaven.

Izettle har i det tysta förlorat sin första bokstav och går nu istället under bara Zettle, eller egentligen under det lite krångligare "Zettle by Paypal".

Uppgifter hos Patent- och registreringsverket visar att en ansökan om namnbytet skickades in i början av februari i år och är just nu under handläggning. Den som försöker besöka izettle.com blir också slussad vidare till zettle.com istället och all information på hemsidan har bytts ut för att passa det nya namnet.

"Vi har uppdaterat vårt varumärkesnamn från 'iZettle A PayPal Service' till Zettle by PayPal. Den här uppdateringen gjorde vi i februari 2021 och den gäller alla våra marknader i Europa och Latinamerika", skriver en talesperson för Izettle till Breakit.

"Uppdateringen är en naturlig utveckling för oss då namnbytet är mer internationellt gångbart då i:et inte låter sig översättas på ett bra sätt i alla marknader. Det är även en modernisering av vårt varumärke som hjälper oss att koppla Zettle till den trovärdighet och det förtroende som PayPal har globalt."

Någon större uppmärksamhet har namnbytet än så länge fått, det enda vi kan hitta är en kort artikel på sajten mobiletransaction.org, som rapporterar att Izettle själva försökte byta namn på bolaget så tidigt som 2016, men att de sedan övergav den idén.

"Vid namnbytet uppdaterade vi alla våra externa kanaler, inklusive vår logotyp, våra hemsidor, vår app och även logotypen på våra fysiska produkter. Vi kommunicerade förändringen via våra sociala mediekanaler samt via mejl till våra kunder", skriver talespersonen.

Izettle grundades 2010 av vd:n Jacob de Geer och Magnus Nilsson. 

Läs mer