Heaton blir delägare i Charge som vill hjälpa gamers med ekonomin

Tourn e-sport
Heaton blir delägare i Charge som vill hjälpa gamers med ekonomin

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Vill växa internationellt med profilen som draghjälp.

Det svenska influencer-bolaget Tourn plockar in e-sportkändisen och tidigare Counter Strike-proffset Emil “Heaton” Christensen som ambassadör och mindre delägare i sitt dotterbolag Charge. Tanken är att Emil Christensen ska marknadsföra Charge-plattformen mot en global marknad.

Charge beskrivs som ett fintechbolag som fokuserar på att hjälpa personer som är aktiva inom spel och streaming med administrativa sysslor som fakturering och betala skatt. 

“Det känns otroligt roligt att Heaton kliver in som bolagets första externa investerare, men lika roligt är det att han även blir bolagets ambassadör. Ett bättre intyg för vårt fintech-gamingbolag, än en investering från en av världens främsta e-sportare, kan vi inte tänka oss”, säger Robin Stenman, vd på Tourn i ett pressmeddelande.

Emil Christensen har tidigare varit aktiv inom e-sporten och drev bland annat laget Ninjas in Pyjamas. Breakit kunde 2019 avslöja att han helt hade lämnat laget. Han har tidigare även varit involverad i satsningar som Area Academy och Kappa Bar på den svenska e-sportmarknaden.

“Att kliva på resan med Charge känns otroligt spännande. Deras syn på branschens utveckling och den teknik de utvecklat för att lösa branschens utmaningar är något jag delar och anser är framtiden. När jag började min karriär som professionell esportare hade Charge som plattform varit en dröm, den hade möjliggjort att jag hade kunnat fokusera på min sport och inte syssla med ekonomi och administration”, säger  Emil “Heaton” Christensen.

Breakit har tidigare kartlagt e-sporten i Sverige och kunde visa att få bolag än så länge har lyckats tjäna några större pengar på området.

Läs mer

En ofattbar soppa – G-Loot är på väg att bli Sveriges eget Wework

Orlando John fick blodad tand efter Heaton – signar nya e-sportprofiler

Ny storförlust för G-Loot – tror på vändning mot slutet av året

Läs fler artiklar
LÄS MER