Stjärnjuryn på Handels har gjort sitt val – de tar plats i SSE Business Labs inkubator

SSE Business Labinkubatorstartup

Foto: Press

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Nu har Handelshögskolans stjärnjury gjort sitt val. Åtta bolag tas ut till SSE Business Labs inkubator, där bolag som Klarna och Budbee har passerat.

Breakit kunde nyligen berätta att nya toppnamn som Sven Hagströmer och WES-grundaren Anna Stenberg tagit plats i SSE Business Labs antagningskommitté. 

Nu har den nya kommittén beslutat vilka bolag som ska få en plats i inkubatorn nästa omgång. 

“För bolagen är det förstås en stor milstolpe att komma in på SSE Business Lab och få all hjälp och stöd som det innebär, men förhoppningsvis är det bara första steget på en lång och framgångsrik resa. Jag är övertygad att de team som vi valde att anta har vad som krävs för att lyckas”, säger Sven Hagströmer i en kommentar.

Adresserar stora frågor

I kommittén sitter även Sebastian Knutsson (King), Mattias Miksche (Stardoll), Mernos Saatchi (Humblestorm), Donna Hanafi som varit med och byggt upp Mentimeter och Tictail, Lisa Lindström tidigare chef och ägare på digitala designbyrån Doberman samt Magnus Mähring, professor i företagsekonomi,

Totalt har åtta nya bolag antagits till programmet.

“Det ska bli oerhört roligt att börja jobba med de här bolagen, som i flera fall har modet att adressera stora strukturella utmaningar som klimatfrågan, integrationsfrågan och problemen på bostadsmarknaden. Ju större utmaning man ger sig på, desto större potential finns det, så det ska bli riktigt spännande att se hur långt de kan nå”, säger SSE Business Labs vd Julia Delin.

SSE Business Lab är Handelshögskolans inkubator för nuvarande och före detta studenter, och har fostrat bolag som Klarna, Voi Technology, Scrive och Budbee. I inkubatorn får bolagen stöd genom bland annat coaching, workshops, mentorskap och investerarnätverk.

Här är de antagna bolagen (de tre första tar plats i 18-månaders programmet, övriga i det kortare programmet på åtta veckor):

Dibz: Erbjuder flexibilitet på bostadsmarknaden genom en QaaS-lösning (Queuing as a Service). Ställ dig i vilken bostadskö eller annan kö som helst genom en och samma plattform.

Digmak: Stöttar den nya generationens digitala nomader med deras skattefrågor genom att erbjuda grundläggande verktyg och ökad tillgång till skatteinformation och experter.

Sizzle: En socialt ansvarsfull matplattform som skapar effektiv delning av kök och fantastiska matvarumärken med kockar och SMEs som tillagar maträtter från länder som Indien, Jamaica, Palestina och Moçambique.

Charlie: En digital plattform som samlar hela processen för köp och sälj av bostad på ett och samma ställe, och hjälper deras kunder längs hela vägen.

Troopr: En fitnessbaserad mötesapp som låter dig träffa likasinnade människor i ditt närområde eller på din nästa destination på ett roligt och enkelt sätt.

Bantaba: Förbinder startups i Afrika med kvalificerad arbetskraft inom den afrikanska diasporan genom en digital plattform.

BEET [climate change]: En personlig kostapp som ska hjälpa användarna att äta mer växtbaserad kost, och därigenom minska deras koldioxidavtryck samtidigt som de förbättrar sin hälsa. De är övertygade om att individanpassad kost är nästa steg i att revolutionera hur vi äter.

Paragast: En marknadsplats som gör det möjligt för kreatörer att interagera live med sina fans. Bolaget bygger på den grundläggande sociala mekanismen av tillhörighet, och för människor över hela världen närmare sina idoler.

Läs mer