Sök

Safello förvärvar bolaget bakom Bitcoin.se: "Förtjänade att tas till nästa nivå"

SafelloBitcoin.seBitcoin

Frank Schuil, vd på Safello, till höger. Foto: Juliana Wiklund, på Frank Schul. Bitcoin-motiv: André François McKenzie / Unsplash

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Svenska kryptobolaget Safello köper Bitcoin.se.

Kryptobolaget Safello, som är en mäklartjänst för kryptovalutor, fortsätter sin tillväxtresa och tillkännager idag ett förvärv av Rational Money, företaget bakom Bitcoin.se. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Safello har Bitcoin.se spelat en nyckelroll sedan 2012 i att informera och utbilda den svenska allmänheten om frågor relaterade till kryptovalutor och dess tillhörande ekosystem.

”Efter nio år som ett enmansprojekt kände jag att Bitcoin.se förtjänade att tas till nästa nivå, men det var viktigt för mig att det gjordes på ett sätt som inte kompromissade med dess kärnvärden. Min relation till Safello de senaste åren har varit av ömsesidig respekt och jag är övertygad om att de är rätt företag att ta sig an uppgiften", säger David Hedqvist, grundare av Bitcoin.se och vd för Rational Money.

Frank Schuil, vd för Safello, kommenterar förvärvet:

”David har varit en stark förespråkare för den svenska kryptovalutamarknaden. Tidigare ledde han domstolsärendet som satte regelverket kring moms för kryptovalutor inom EU, ett initiativ som sponsrades av Safello vid den tiden. Vårt samarbete har utökats genom åren och vi delar de värderingar och mål som David och Bitcoin.se har. Vi är glada för David att fortsätta sin resa tillsammans med Safello."

Safello, som backas av bolag som Digital Currency Group (DCG), Northzone och White Star Capital, planerar en notering på First North i det andra kvartalet 2021.

Läs mer