Svenskans kryptovaluta Alice rusade med 30.000 procent på börsen Binance

Antler interactive krypto
Svenskans kryptovaluta Alice rusade med 30.000 procent på börsen Binance

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

“Responsen på marknaden har varit skyhög”, säger Anna Norrevik, vd för Antler Interactive, som tagit fram valutan.

När ett svenskt bolag introduceras på börsen brukar det kallas “succé” och “tjurrusning” om kursen går upp mer än 50 procent.

Men i kryptovärlden snackar om vi om helt andra storheter. Ta till exempel den svenska kryptomyntet Alice.

I morse startade handeln med Alice på kryptobörsen Binance. Startkursen var 10 cent men där låg den bara under bråkdelen av en sekund – sedan började färden uppåt i stratosfären.

1 dollar, 2 dollar, 3 dollar – och vid lunchtid handlades Alice-myntet till 30 dollar. En uppgång på osannolika 30.000 procent. Vid 16-tiden hade kursen gått ner till runt 26 dollar.

"En resa med ljusets hastighet"

“Alice har tagit oss på en resa med ljusets hastighet. Från att ha skapat en första prototyp under 2020 har vi nu lanserat Alice egen valuta på den största kryptobörsen i världen”, säger Anna Norrevik, vd för Antler Interactive i en kommentar och fortsätter:

“Responsen på marknaden har varit skyhög. Vi ser fram emot att lika snabbt bygga communityt kring Alice och hennes grannar, och hoppas att med denna resa visa att högkvalitativa spel trivs bra på blockkedjan”.

Antler Interactive är den svenska spelstudio som tillsammans med det svenska blockkedjebolaget Chromaway har skapat kryptomyntet Alice.

Spelet, som låter användaren köpa, äga och bygga på virtuella öar, kommer kommer att använda sig av så kallad NFT (non-fungible tokens). Det innebär att allt som skapas i spelet registreras på blockkedjan. Det öppnar också upp för att spelare kan köpa och sälja saker som de skapar mellan varandra i spelet.

LÄS MER: Vad är NFT och hur köper man det? Här är en guide till kryptoboomen

Alice är den valuta som det kommer gå att använda i spelet My Neighbor Alice som kommer att släppas inom kort.

Läs fler artiklar
LÄS MER