Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

HYMA förvärvar bolagen Dogger och Navitek

Anders Carlsson, vd på HYMA. Foto: Press

Fortsatta satsningar mot Finland efter nya köpet.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Den svenska HYMA-koncernen med bas i halländska Hyltebruk driver e-handel och fysisk försäljning inom områden som trädgård, skog, maskiner och jakt. 

Med Verdane som ägare har bolagsgruppen blivit en riktig snabbväxare som under 2020 omsatte omkring 745 miljoner kronor enligt egna siffror. Ebitda-resultatet, alltså före avskrivningar, beräknas landa på cirka 55 miljoner kronor. Det kan jämföras med en omsättning på 582 miljoner i koncernen och ett Ebitda på 34 miljoner kronor under 2019. 

“2020 var ett år med stora förändringar i bolagen. Vi bytte hela vår IT-miljö, med affärssystem, frontend och e-handelssystem, i två av våra tre bolag. Samtidigt som vi etablerade en struktur för centrallager. Det är väldigt kul att vi lyckades prestera så bra finansiellt trots stora förändringar”, säger Anders Carlsson.

Nu meddelar vd:n Anders Carlsson i ett pressmeddelande att HYMA köper upp ytterligare två bolag.

Ger sig in i sportfiskebranschen

Det handlar om Dogger AB från Norrtälje med en omsättning på 31 miljoner kronor. Bolaget blir koncernens första ordentliga kliv in i sportfiskebranschen. Dessutom köper man också upp finska Navitek Oy som tidigare har arbetat med grossistverksamhet för HYMA:s produkter i landet. De ska nu utgöra en fysisk bas för koncernens fortsatta satsningar i Finland.

Finns det planer för fler förvärv?

“Företagsbyggandet är en ständigt pågående process. Sen är vi väldigt glada över de förvärv som vi har gjort den senaste tiden. Vi känner att vi har ett bra momentum med organisk tillväxt i koncernen nu. Sen har vi alltid ögonen öppna för potentiella förvärv, men fokus i år är framförallt att bygga vidare med den form som finns i gruppen nu.”

Sedan tidigare ingår butikerna Hylte Jakt & Lantman, Maskinklippet och Duab i koncernen.

Läs mer