Sök

Mypauze har skapat ett mobilfodral som blockar alla signaler – tar in kapital

Mypauze

Stephanie Spindler Jonsson. Foto: Press. Bakgrundsbild från TT

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Entreprenören Stephanie Spindler Jonsson ville ha lugn och ro – men mobilen pockade hela tiden på hennes uppmärksamhet.
Nu tar hennes bolag Mypauze in 2,5 miljoner i kapital till produkten som ska ge skolbarn bättre koncentration.

Svenskarna kollar i snitt på mobilen var sjunde minut.

Läs det igen: Var. Sjunde. Minut!

“Vi har så svårt att stänga av mobilen, de flesta av oss gör inte det. Jag tror att många kan känna igen sig att så fort telefonen lyser upp eller plingar till, så är fokuset borta. Vi är mer uppkopplade än någonsin samtidigt som forskning visar att våra grundläggande sociala förmågor håller på att förändras.”, säger Stephanie Spindler Jonsson.

Hon är grundare till Växjö-bolaget Mypauze, som ligger bakom det speciella mobilfodralet.

Materialet i fodralet blockerar alla signaler samt minskar strålning och ger i praktiken samma effekt som när man slår på flygplansläge. 

Varför kan man inte bara slå på flight mode i stället? 
“Det blir en ganska stor skillnad i beteendet. I skolor, där vi ser det största problemet med mobiler som stör, glömmer ofta eleverna att slå på flight mode. Läraren måste kontrollera och tjata om det. Då blir vi en bättre lösning. Vi har också en låsfunktion som föräldrar kan använda för att stänga inne mobilen under till exempel läxläsning för att öka fokus och koncentration”, säger Stephanie Spindler Jonsson.

Hon säger att fodralet också fungerar som en social markör.

”Genom att använda MyPauze markerar du till din omgivning att du ger dem din fulla uppmärksamhet. Du ger dem helt enkelt bland det mest dyrbara du har, din tid”, säger Stephanie Spindler Jonsson.

Nu plockar Mypauze in 2,5 miljoner kronor riskkapital från bland andra Almi Invest. Pengarna ska användas till marknadsföring och försäljning.

“Jag omsatte över en halv miljon redan förra året, så vi har verkligen kommit igång bra, trots corona. Jag märker verkligen att det finns ett sug efter produkten, både från skolor och privatpersoner”, säger grundaren.

Mypauze ska rikta sig både mot konsumenter, företag och organisationer. 

Dels säljs produkten via en e-handel, men Stephanie Spindler Jonsson har också avtal med stora återförsäljare som Staples (säljer kontorsmaterial till skolor) och varuhuset Gekås i Ullared.

“Jag säljer redan till flera länder och nu planerar vi bland annat att lansera våra skolprodukter i Tyskland”, säger Stephanie Spindler Jonsson.

Läs mer