Mastercard tar in kryptovaluta som betalmedel i år

Mastercard Bitcoin Kryptovaluta
Mastercard tar in kryptovaluta som betalmedel i år

Foto: TT

Finwire / Breakit

Kommer börja erbjuda det till sina kunder.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Tesla köpt på sig bitcoin för miljarder och att de planerar att börja ta betalt i kryptovalutan.

Beskedet fick den redan heta bitcoin-kursen att ta ytterligare ett skutt uppåt. Nu går kreditkortsjätten Mastercard ut och säger att deras kunder framöver ska kunna använda utvalda kryptovalutor som betalmedel.

Bakgrunden till beslutet är att digitala tillgångar som fenomen fortsätter att växa och blir en allt viktigare del av betalningsvärlden, oavsett vad man anser om kryptovalutor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mastercard har sett att kunderna använder sina kort för att köpa kryptotillgångar, speciellt nu senast när bitcoin rusade i värde. De ser även att allt fler kunder tar nytta av kryptokort för att ha tillgång till tillgångarna och konvertera dem till traditionella valutor att handla för. Trenden är otvetydig, fastslår Mastercard.

"Det är en stor förändring som innebär mycket arbete. Vi kommer att vara väldigt eftertänksamma med vilka tillgångar vi stödjer baserat på våra principer för digitala valutor, som fokuserar på konsumentskydd och regelefterlevnad", skriver bolaget i ett meddelande på sin hemsida.

 

Läs mer

Sebastian Greenwood pekas ut som hjärnan bakom Onecoin – riskerar 20 års fängelse: "Var en svärmorsdröm"

Facebooks Libra drabbat av stora avhopp

Från bankernas hatobjekt till VIP-resa med Wallenberg – så blev Tink en succé: “Folk sa att vi skulle åka i fängelse”

Läs fler artiklar
LÄS MER