Qliro lanserar samarbete med Deedster - ska göra konsumenter varse om returers utsläpp

QliroDeedstere-handel

Carolina Brandtman, vd Qliro.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Lanserar tjänst som gör att du kan se dina returers klimatpåverkan.

E-handelns klimatpåverkan har fått allt större uppmärksamhet och vi på Breakit har tidigare avslöjat exakt hur långt kläder och annat vi skickar tillbaka får färdas.

Men det är inte helt lätt att veta hur mycket klimatpåverkan just ens egen retur gör. Därför slår nu betaltjänstbolaget Qliro samman med Deedster och lanserar en tjänst som heter Retursmart. 
maVia tjänsten kan kunderna få se vilken klimatpåverkan deras returer får. Kunden får det redovisat både som antalet transporter och hur mycket koldioxid-utsläpp det har genererat.

"För Qliro är hållbarhetsfrågorna viktiga och en integrerad del i vår strategi", säger Carolina Brandtman, vd på Qliro.

"Vår position och plattform mellan handlare och mer än 2,3 miljoner konsumenter gör att vi har en utmärkt position för att driva utvecklingen mot en hållbar e-handel."
Förutom att uppmärksamma kunderna på deras klimatavtryck innehåller tjänsten även ett klimatquiz som ska öka medvetenheten om hållbar konsumtion.

"Genom teknik, data och tjänsten Retursmart vill vi stärka våra kunder i att de kan vara med och forma e-handeln till ett mer klimatsmart alternativ och samtidigt öka medvetenheten kring returers påverkan på miljön med det långsiktiga målet att minska antalet returer” säger vd:n Carolina Brandtman.

Läs mer