Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Alla har chansen – pitcha din startup för Sveriges vassaste investerare (miljoner i potten för rätt idé!)

Breakits medgrundare Stefan Lundell och Deqa Abukar, grundare Bling Startup.

Är du entreprenör på jakt efter kapital? Då har du världens chans att lyckas med hjälp av vårt nya initiativ Shift.

Sök redan idag – här är allt du behöver veta.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Entreprenörerna från orten och landsorten får sällan chansen när riskkapitalisterna ska investera sina miljarder i framtidens succéföretag.

Det visar Breakits granskning – men nu vill vi få till en ändring genom initiativet Shift. Grundtanken med Shift är att koppla samman entreprenörerna i orten och landsorten med några av Sveriges tyngsta investerare. 

Entreprenörerna med de vassaste idéerna kommer att få investerarnas pengar. Bakgrund, utbildning och nätverk är ointressant – de bästa entreprenörerna vinner.

Novax och Ingager backar upp

Vi söker brett efter olika typer av entreprenörer. Kanske är din startup bara på idéstadiet och du behöver lite såddkapital för att komma igång. Eller så driver du redan ett etablerat företag med anställda och rejäl omsättning och vill nu ta bolaget till en ny nivå, med hjälp av riskkapital. Till Shift är alla välkomna att söka.

I ett första skede bjuds deltagarna in och gå en bootcamp i entreprenörskap. Under två veckor (främst på eftermiddagar och kvällar) drillas du av proffsföreläsare i ämnen som affärsstrategier, hållbart företagande, PR, digital marknadsföring och riskkapital.

Efter bootcampen sker en första större gallring då vår jury kommer att vaska fram ett 15-tal entreprenörsteam. Dessa team kommer coachas av erfarna medarbetare från Breakits partners, marknadsföringsbyrån Ingager och Axel Johnsons investmentbolag Novax.

Den 20 maj är det så dags för den stora, live-sända finalen – då kommer 10 startups få chansen att pitcha sin idé inför några av Sveriges tyngsta investerare. 

Ta chansen redan idag och anmäl dig till Shift här!

Breakit drar igång satsningen tillsammans med organisationen Bling, marknadsföringsbyrån Ingager och Axel Johnsons investmentbolag Novax. Dessutom stöttas projektet finansiellt av Tillväxtverket.

För Joakim Skarborg, vd Novax, är satsningen viktig ur flera aspekter:

“Ett av våra övergripande mål är att bidra positivt till samhällets utveckling och här ser vi att Shift kan göra skillnad. Vi tror också stenhårt på att företagande är den kanske viktigaste förändringskraften i samhället och då är det viktigt att så många som möjligt får chansen”.

Jimmy Jakobsson, medgrundare och vd på Ingager, trycker på ambitionen att skapa nätverk mellan nya grupper:

“Idag är många nya entreprenörer i praktiken utestängda från både kapital och nätverk. Här tror jag att vi kan hjälpa till både som dörröppnare och stöd”, säger han.

Här hittar du all information om hur du söker till Shift – gör det redan idag!

Läs mer