Trump utkastad från Twitter: "Risk för uppmaningar till våld"

FacebookTwitterSociala medier

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Den amerikanske presidenten kastas ut från Twitter.

Den avgående amerikanske presidenten Donald Trump har länge använt Twitter som sin favoritmegafon för att sprida sitt budskap. Men under och efter presidentvalrörelsen, ett val han förlorade mot den Demokratiske motkandidaten Joe Biden, har mängder av hans inlägg flaggats som antingen falska eller ifrågasatta av Twitter.

Efter att Trump-anhängare på onsdagskvällen stormat den amerikanska kongressbyggnaden Kapitolium efter ett stormöte som Trump hållit och där han efteråt twittrat om att hans anhängare skulle tåga mot kongressbyggnaden låste Twitter tillfälligt hans konto och krävde att han skulle ta bort tre inlägg som bolaget menade bröt mot deras regler.

Efter 24 timmar var kontot tillbaka i Trumps händer och en video där han meddelade att han skulle lämna över makten publicerades. 

Men nu verkar det som att Donald Trumps tid på Twitter är över. Under natten mot lördagen svensk tid stängdes hans konto ner och Twitter meddelade att det hade stängts av säkerhetskäl på grund av det finns risk att kontot sprider uppmaningar till våld.

Facebook har stoppat Trump också

Facebook meddelade på torsdagen att de blockerar Trumps konto på deras plattform tills dess att Joe Biden har tagit över som president.

"Vi anser att riskerna med att låta presidenten fortsätta använda vår tjänst under denna period är helt enkelt för stora", skrev Mark Zuckerberg i ett uttalande då.

Läs mer