Löfven har aldrig e-handlat – Klarna-grundaren förfäras: ”Ledare måste vara nyfikna”

Coronaviruset
Statsminister Stefan Löfven och Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

Foto: TT / Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Klarna-bossen frågar sig hur Sveriges ledare inte kan vara mer nyfiken på det digitala.


Statsminister Stefan Löfven har tidigare kritiserats för att han synts besöka en galleria för att julhandla – trots att han själv hållit tal till nationen och uppmanat svenskarna till att ta ansvar under pandemin. När statsministern själv förklarade sitt agerande idag under en intervju med SVT ursäktade han sig bland annat genom att lyfta fram att han faktiskt har minskat sin närvaro på stan och i butiker.

“Jag följer råd och rekommendationer. Jag har dragit ner betydligt på besök i butiker och restauranger av det skälet. Jag tror att vi är många som har tänkt så”, sa Stefan Löfven till SVT tidigare idag. 

Men Stefan Löfven tillägger också att han säkert hade kunnat handla annorlunda, bland annat genom att vara ute tidigare när han köpte julklapp till sin fru. Samtidigt avslöjade Stefan Löfven att han aldrig har handlat online.

“Jag har aldrig handlat något på nätet. Jag tillhör den generationen möjligtvis. Men det är klart att så här i efterhand kan man fundera på om jag tidigare skulle ha handlat min julklapp till Ulla (Stefan Löfvens fru reds.anm.)”, berättade han.

Det uttalandet har väckt stor uppmärksamhet, och får nu kritik från bland annat Klarnas medgrundare och vd Sebastian Siemiatkowski. Han frågar sig på Twitter hur det egentligen kommer sig att Löfven som ledare inte uppvisar mer nyfikenhet för den digitala utvecklingen.

“Sveriges statsminister ursäktar sig för att handlat i en fysisk butik under COVID ”Jag har aldrig handlat online”! Vad som är mer upprörande, en ledare måste vara nyfiken! Att prova saker innan man bedömer dem är alltid en bra idé, särskilt eftersom det digitala är så viktigt för vårt samhälle”, skriver Sebastian Siemiatkowski på Twitter.

Läs mer:

Sebastian Siemiatkowski ha börjat twittra för fullt – vad beror det på och är det smart?

Podcast: Därför arg-twittrar Klarna-bossen

 

Läs mer