Funrock köper e-sportsbolaget Fragbite – affär på 75 miljoner

Funrock Fragbite
Funrock köper e-sportsbolaget Fragbite – affär på 75 miljoner

Douglas Roos, Daniel Pereaux, grundare på Fragbite och David Wallinder grundare av Funrock. Foto: Press

Finwire / Breakit

E-sportbolaget Fragbite köps upp.

Spelutvecklaren Funrock köper upp det digitala mediebolaget Fragbite för drygt 75 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från bolagets investerare Onoterat AB.

Fragbite är idag främst verksamma inom e-sport, där de arrangerar och livesänder e-sportturneringar. I en intervju med Breakit tidigare i år berättade bolagets vd Daniel Pereaux att de sett ett stort uppsving under året.

“Vi befinner oss i en global krissituation där många måste spara in. Vi verkar dock i en sektor som ökar på egentligen alla siffror, vilket är en konsekvens av att fler är hemma och spelar", sa han då med tillägget.

"Jag tror däremot inte att den bilden visar fullt varför det går bra för Fragbite, det är inte branschen som gjort att vi har ett kanonår."

LÄS MER: Trots hajpen – få tjänar pengar på e-sport: “Vi ska titta framåt”

I samband med köpet av Fragbite plockar Funrock in 16 miljoner kronor genom en kontantemission med befintliga aktieägare.

Emissionen syftar till att kunna fortsätta marknadsföra och utveckla mobilspelverksamheten.

Både aktier och pengar

Annars finansierar Funrock köpet av Fragbite med 12,16 miljoner nyemitterade aktier, värda cirka 45 miljoner kronor, och 30 miljoner kronor i kontant. Transaktionen, som skall ses som en pre-IPO, förväntas stänga i januari eller februari nästa år.

Fragbite ägdes innan köpet av Douglas Roos, Patrik Sandberg, Museion Förvaltning, Pegroco, Daniel Weilar och Daniel Pereaux. Bolaget var tidigare en del av Nyheter24-gruppen, men knoppades av 2018. 

Varumärket var länge mest var känt för sitt e-sportforum.

Bolaget omsatte cirka 6 miljoner kronor 2019 med ett resultat på minus 1,37 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Hela listan: 25 svenska företag som vill tälja guld på e-sporten

Läs fler artiklar
LÄS MER