Sök

Sålde Ztory till Storytel – nu satsar han på HR med Alexis

AlexisHR-tech

Fredrik Johnson, Nima Samimi och Johannes Sundio på Alexis. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Får in 12 miljoner från norska riskkapitalbolaget.

I slutet av januari 2019 sålde Nima Samimi den digitala magasinstjänsten Ztory till ljudboksjätten Storytel. 

Under de 6 åren som gått sedan bolaget drog igång hade Nima Samimi skalat upp bolaget från en liten startup till ett bolag med kontor i flera länder. 

Och det var inte lätt. En stor del av hans tid gick åt till att manuellt hantera administration och hålla koll på viktiga händelser kopplade till personalen.

Så vad gör då en entreprenör som stött på ett problem och har lite extra tid eftersom han precis har sålt sitt bolag? 

Hen försöker naturligtvis att lösa det. Tillsammans med tidigare kollegor och personerna bakom bolaget Talent Company drog Nima Samimi igång Alexis som har byggt ett system som göra att små och medelstora bolag i princip ska kunna sätta sin personaladministration på autopilot.

Trots att bolaget började sin verksamhet så sent som i februari i år har de redan lyckats fånga kunder som Bokio, Norrsken och Zound Industries.

“Vi jobbar nära HR-chefer på några av Sveriges främsta tillväxtbolag och ser fram emot att tillsammans med dem förverkliga visionen om nästa generations HR-system,” säger vd och medgrundare Nima Samimi i ett pressmeddelande.

Får in 12 miljoner från norskt riskkapitalbolag

Nu kliver dessutom norska Alliance Ventures in och investerar 12 miljoner i bolaget. Alliance får en minoritetsandel av bolaget för kapitalet de stoppar in och grundarna behåller en klar majoritet uppger bolaget.

Pengarna ska bolaget använda för att skala upp och anställa minst 15 personer till och utveckla systemet och lägga till mer funktionalitet. De vill göra det enklare att förvandla datan som matas in i systemet till insikter åt kunderna.

“Med hjälp av datan kan vi hjälpa våra kunder med att till exempel. indikera när en medarbetare förtjänar en löneförhöjning, riskerar att lämna bolaget eller bli långtidssjukskriven” säger Johannes Sundlo, medgrundare och med en bakgrund inom HR på Spotify.

Alexis grundades av Nima Samimi, Emil Kilhage, Jon Rathsman och Erik Jansson tillsammans med The Talent Company som ägs genom Fredrik Johnsson, Johannes Sundlo, Sara Trané, Carolina Hagstedt, Henrik Sandén, Konstantin Bitsakis, Karl-Oskar Mattson, Therese Öberg och Adam Arvidsson.

Läs mer