Sök

Sequoias Michael Moritz ny styrelseordförande i Klarna: "En stor ära"

Klarna

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tungviktare fattar klubban.

Klarna-bossen Sebastian Siemiatkowski har flera gånger de senaste året sagt att bolaget överväger en börsintroduktion.

"Vi är definitivt närmare det än vad vi var tidigare", sa Siemiatkowski i samband med att bolaget släppte sin halvårsrapport i augusti.

Var fintechjätten ska listas är ännu oklart men från ledningen har det antytts att USA ligger nära till hands, inte minst med tanke på bolagets hårda satsningen i landet de senaste åren. 

Nu biffar Klarna upp sin styrelse och den som fattar ordförandeklubban är Michael Moritz från det legendariska riskkapitalbolaget Sequoia Capital. Sequoia är naturligtvis baserat i Silicon Valley men Michael Moritz är född i Cardiff i Wales och blev 2013 adlad av den brittiska drottningen.

"Det är en ära", säger Sebastian Siemiatkowski i en kommentar till Financial Times om den nya styrelseordföranden.

Moritz har suttit i Klarnas styrelse sedan det berömda riskkapitalbolaget investerade i Klarna för tio år men fattar nu för första gången ordförandeklubban i bolaget. Något som är ovanligt för honom.

"När vi hade det jobbigt med att hitta rätt väg och riktning så var Sequoia väldigt stöttande", säger Sebastian Siemiatkowski till Financial Times.

In i styrelsen kliver också Omid Kordestani, tidigare styrelseordförande för Twitter, Sarah Smith, senior rådgivare på Goldman Sachs och Lisa Kaae, finansdirektör på Bestseller Group.

"Kommer det göra det lättare för oss med en börsintroduktion med en mer internationell styrelse? säger Sebastian Siemiatkowski till tidningen om styrelseförändringarna.

"Visst, men det är inte den viktigaste drivkraften."

Den tidigare ordföranden Jonathan Kamaluddin lämnar styrelsen helt, det gör också Sarah McPhee. 

Läs mer