Sök

Uppgifter: Trustly på väg mot börsen nästa år

Trustlyriskkapitalfintech

Oskar Berglund, vd Trustly. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Uppges värderas till över 50 miljarder kronor.

Det svenska fintechbolaget Trustly, som erbjuder bankbetalningar online, växer snabbt. Under förra året hade bolaget en nettoomsättning på 1,4 miljarder kronor (en ökning från 890 miljoner året innan) och ett resultat på 68,5 miljoner kronor. 

Trustly köptes upp av Nordic Capital våren 2018, som utgör den största ägaren tillsammans med Alfvén och Didrikson. I somras gick även riskkapitaljätten Black Rock, tillsammans med ett konsortium av institutionella investerare, in som minoritetsägare i betalbolaget.

Nu uppger källor till Dagens industri att Trustly kan vara på väg till börsen redan nästa år. Enligt källorna värderas bolaget nu till minst 50 miljarder kronor. Detaljerna är oklara men ägarna uppges stå i valet och kvalet mellan notering i Stockholm eller New York. 

När Nordic Capital gick in i bolaget för två år sedan låg värderingen jämförelsevis på 7 miljarder kronor. 

Trustly har tidigare pekat ut Europa som den marknad som driver tillväxt, men även uppgett att det börjar att ta fart i USA. Under förra året gick Trustly samman med USA-baserade Pay with my bank.

Bolaget har kunder inom allt från e-handel till resor och media, men har historiskt framförallt utmärkt sig på marknaden för betting och kasino online, där de har byggt en stor del av sin affär på transaktioner till spelbolag.

Läs mer