Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Facebooks kryptovaluta Libra kan lanseras i begränsad form i januari

Trots alla bekymmer – kan lanseras redan i januari.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Facebooks kryptovaluta Libra, som hittills stött på en del regulatoriska problem, kan komma att lanseras i en begränsad form i januari 2021. Den skulle i såna fall enbart uppbackas av amerikanska dollarn istället för en valutakorg som tidigare planerats.

Lanseringen beror på när godkännande för betalningsverksamhet erhålls från den schweiziska tillsynsmyndigheten, men det kan bli så tidigt som i januari 2021 enligt uppgifter till Financial Times.

Initialt sett skulle endast en dollar-backad Libra-valuta lanseras medan andra versioner som är uppbackade av andra valutor samt en digitalt sammansatt syntetisk valuta av samtliga versioner kan rullas ut vid ett senare tillfälle.

Den mer begränsade versionen av kryptovalutan kan få det lättare hos regulatorerna men har också fått kritik för att en kryptovaluta som enbart är baserat på en valuta kan resultera i extra kostnader vid valutaväxling.

Kryptovalutan stöds av den så kallade Libra Association som bland annat har medlemmar som Facebook, Spotify, Uber, Lyft och Kiva. Bolag som Paypal, Stripe och Mercadolibre har tidigare varit medlemmar men har lämnat organisationen.

Läs mer