Elon Musk: Jag fick covid-19 i Sverige

CoronaCovid-19

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Bekräftar att han blev smittad under Sverige-besöket – men inte av en svensk.

Tesla-grundaren och superentreprenören Elon Musk var som bekant nyligen på besök i Sverige. Förra helgen landade han med sitt privatflygplan på Skavsta flygplats, hoppade direkt in en bil och begav sig till ett slott i närheten av Eskilstuna. 

Där firade hans vän, gamla Paypal-partner och USA:s ambassadör i Sverige en storslagen 40-årsfest (lite skvaller från den festen kan du hitta här).

Dagen efter lämnade Musk landet och for tillbaka över Atlanten. Men besöket har fått andra konsekvenser för Musk än bara jetlag. 

Smittade under Sverige-besöket

När han var hemma i säkerhet fick han nämligen förkylningssymptom och testade sig inte mindre än 4 gånger för att se om han hade smittats av corona-viruset. Två av testen var positiva – och två var negativa något som fick honom att ifrågasätta hur bra de egentligen var.

Nu visar det sig att han verkligen har smittats av covid-19 – och han bekräftar själv på Twitter att han smittades under besöket i Sverige. På en direkt fråga svarar han:

"Ja men av en besökande amerikan".

Han säger också att han är nästintill återställd.

"Ska jag vara helt ärlig var det här ett av de mildaste förkylnings/influensa upplevelser jag någonsin haft.

Breakits redaktionschef Jon Mauno Pettersson försökte få en intervju med Elon Musk under Sverige-besöket. Hör vad som hände i spelaren nedanför.

 

Läs mer