Hailey HR vill minska krånglet kring HR – backas Karl Johan Persson och Stefan Krook

Hailey HR HR-tech
Hailey HR vill minska krånglet kring HR – backas Karl Johan Persson och Stefan Krook

Tobias Blixt

Reporter

Siktar på användarvänlighet och enkla lösningar.

När rekryterings- och bemanningsföretaget Bravuras skulle köpa in ett nytt HR-system förra vintern upptäckte man att det saknades något. Det fanns inget enkelt och tydligt system utan de var tvungna att antingen köpa flera olika system eller gamla krångliga och dyra.

Sagt och gjort så bestämde sig grundarna Henrik Jakobson, Kristofer Ericson och Peter Weibull för att ta saken i egna händer – genom att starta Hailey HR.

“Det finns många olika HR-system för bolag idag, det rör sig om antingen nischade moderna system – eller helhetslösningar som inte är så moderna längre”, säger Henrik Jakobsson, som är vd för Hailey, och fortsätter.

“Internationellt har det börjat komma aktörer som bygger moderna helhetslösningar för mindre bolag på mellan 50 och 500 medarbetare, det är en position som vi vill ta på den svenska och nordiska marknaden.”

Tunga investerare bakom bolaget

Bakom bolaget finns också ett gäng namnstarka investerare i form av Kivra-grundaren Stefan Krook och H&M:s Karl-Johan Persson genom gemensamma investmentbolaget 41:an Invest, liksom Martin Randel (Vitamin Well), Daniel Pilotti (Ryska Posten) och Alexis Priftis (Instabox).

Totalt har bolaget tagit in strax under 6 miljoner kronor från sina externa investerare. 

“Det som är gemensamt för investerarna är de alla själva är entreprenörer. Det är personer som vi har i vårt nätverk och som vi har kommit i kontakt med tidigare när vi både byggt bolag och själva investerat”, säger Henrik Jakobson.

Med tjänsten vill de skapa en SaaS-lösning som ska automatisera mycket av uppgifterna och dessutom minska antalet system som används. Det ska vara så enkelt som möjligt förklarar Henrik Jakobson.

“Att få ner antalet ‘user interfaces’ kommer vara en fråga som bolag kommer behöva jobba aktivt med för sina medarbetare. Det är lätt att det blir alldeles för många system att ha koll på. För HR-avdelningar vill vi underlätta det administrativa arbetet så mycket som möjligt så det blir med tid för annat. För medarbetarna på bolagen vill vi skapa en användarvänlig tjänst som samlar så mycket funktionalitet som möjligt i ett och samma system så att man behöva röra sig så lite som möjligt i de här systemen”.

Tror väldigt mycket på branschen

Just nu har Hailey HR ett antal företag som deltar i deras early adopters-program och som är med och utvecklar tjänsten. Idag erbjuds tjänsten också utan kostnad, men tanken är att ta betalt när fler funktioner finns på plats – någon gång nästa år.

Henrik Jakobson säger också att man är försiktiga med prognoser för det kommande året.

“Vi tror väldigt mycket på den här branschen. HR-tech växer snabbt både i USA och Europa och det finns framgångsrika exempel på det med exempelvis Hibob i England och Personio i Tyskland. Men vi är medvetna om att företag med 100 anställda inte bara hoppar på en early adopter-version av ett HR-system. När vi har den kärna med funktioner som vi siktar på klar så kommer vi att kunna ta de här kunderna.”

Bravura-grundarna ligger också bakom bland annat läxhjälpstjänsten Studybuddy och den digitala marknadsföringsbyrån Helloy som numera är en del av Bebetteronline.

Läs mer

Alva Labs hjälper tungviktarna att rekrytera – nu gasar de med miljoner från VNV Global

Nytt SaaS-bolag till börsen - Brilliant Future har premiär idag

Snabbväxande HR-uppstickaren Adway gasar – får in 32 miljoner

Läs fler artiklar
LÄS MER