Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Neo4J tar in 260 miljoner kronor – vill växa ännu snabbare

Emil Eifrém, Neo4j. Foto: Press

Emil Eifrém fyller kassan igen.


Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Snabbväxande Neo4j utvecklar grafdatabaser, som kan visa på en mängd olika samband i stora mängder data. Emil Eifrém, Johan Svensson och Peter Neubauer startade bolaget i Linköping 2007 och flyttade till Silicon Valley fyra år senare. 

Emil Eifrém har tidigare beskrivit det som att en traditionell databas presenterar data som ett Excel-ark, med rader och kolumner. En grafdatabas presenterar däremot data i olika typer av nätverk. På kundlistan finns en rad jättar som Ebay, Volvo och Microsoft. 

I slutet av 2018 tog Neo4j in 700 miljoner kronor från bland annat Morgan Stanley. 

Nu har bolaget genomfört ytterligare en kapitalrunda på 30 miljoner dollar, runt 260 miljoner svenska kronor, från ett antal investerare där rundan leddes av One Peak Partners, rapporterar Di Digital. 

”Med en här finansieringen planerar Neo4J att driva på ökad tillväxt genom att ta graftekniken till etablerade ekosystem inom artificiell intelligens, maskininlärning och analys”, skriver bolagets kommunikationschef Leena Bengani till Di i ett mejl. 

Emil Eifrém har tidigare kommunicerat planen att gå till börsen i år. Det har dock skjutits på framtiden och grundaren sa nyligen till Di att han räknar med att bolaget går till börsen inom fem år. 

Neo4J tog nyligen upp kampen med Amazon, som har utvecklat en molnbaserad grafdatabastjänst.

“Amazon använder inte vår tjänst utan har gjort en egen kopia av den istället. Det är inget fel i det, men vi har fem års försprång på dem. Idag är vi mycket snabbare, mycket enklare att använda och mycket mer skalbara”, sade Emil Eifrem till Breakit då.

Breakit har sökt Emil Eifrém. 

Läs mer