Lime lanserar hyrbara elcyklar i Stockholm

LimeElcyklar

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Kommer att placera ut elcyklarna under de kommande veckorna.

Den amerikanska jätten Lime har länge haft sina elsparkcyklar utställda på Stockholms gator. Idag fick de sällskap av nya elcyklar som också kan bokas via Limes app.

“Lime var det första bolaget inom mikromobilitet som hade en fordonsflotta med både cyklar och elsparkcyklar. Därför är vi också glada att vi nu kan erbjuda både elcyklar och elscootrar i Stockholm och att vi kommer att ta våra användare genom huvudstaden multimodalt från och med idag”, säger Mike Pasishaian, operationell chef för Lime i Sverige, i ett pressmeddelande.

Totalt 150 cyklar kommer att erbjudas i Stockholm från start men planen är att de ska bli fler under de kommande veckorna. Priset för både cyklar och sparkcyklar ligger på 3 kronor i minuten med en avgift på 10 kronor för själva bokningen.

Dessutom erbjuds månadspaket där de båda transportmedlen ingår. 

Daniel Helldén, trafikborgarråd i Stockholms stad, säger i pressmeddelandet att staden kommer att hålla koll så att cyklarna parkeras ordentlig och inte står ivägen.

“Vi bejakar att invånarna får fler klimatsmarta färdmedel att välja mellan. I ljuset av corona-pandemin är det särskilt välkommet med lösningar som kan avlasta kollektivtrafiken och minska trängseln. Vi kommer att behöva bevaka noga att elcyklarna inte parkeras trafikfarligt, men i grunden tror jag att det här är en positiv nyhet för stockholmarna”

Läs mer