Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är doldisen bakom Paolo Robertos nya satsning: "Stor respekt för Paolo"

Paolo Roberto och Sargon Chanko. Foto: Press

Stöttas av industriveteran och ängelinvesterare.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

När sexköpsskandalen briserade kring entreprenören och influencern Paolo Roberto under våren tvingades han bort från en rad företag och uppdrag. Bolag som Pane Fresco och Evanoff Group, som låg bakom det snabbväxande livsmedelsvarumärket Paolos, avbröt alla sina samarbeten med profilen.

Men för drygt en vecka sedan meddelade Paolo Roberto, som även utreds för oaktsam våldtäkt, att han snart skulle starta en ny verksamhet med fokus på italiensk mat. 

Även denna gång kretsade varumärket kring hans eget namn. Men istället för “Paolos” ska det nya företaget heta “Robertos” – och den här gången ska han sälja mat via e-handeln Robertos.se. 

I dagsläget säljer bolaget endast olivolja. 

Han är mannen bakom nya satsningen

Företaget bakom e-handeln heter Fratelli di pasta AB. Enligt handlingar på Bolagsverket bildades bolaget i oktober i år och bakom satsningen hittar vi en person vid namn Sargon Chanko. Han står som ägare av bolaget via sitt holdingbolag Jimma AB.

När Breakit når Sargon Chanko berättar han mer om satsningen och planerna framåt.

“Det är jag och Paolo som äger bolaget. Till vår hjälp har vi så klart en mängd människor inom olika områden som hjälper oss att bygga bolaget. Vi har växt otroligt kraftigt och fortsätter växa. Vi valde att så smått låta kunderna vara med på resan", skriver han i ett mejl till Breakit. 

"Vi hade kunnat vänta tills allt är komplett med valde att lansera med en produkt, olivoljan, för att sedan komplettera med flera produkter hela tiden såsom pasta, tomatsås, pesto, risotto osv”.

Vad är tanken med satsningen?

“Att bli ledande leverantör för Italienska livsmedelsprodukter genom att erbjuda ett brett sortiment av äkta Italienska produkter gjorda på Italiensk tradition. Produkterna ska vara ekologiska och av hög kvalitet. Vi vill bygga ett koncept där kunden kan få det bästa av Italien på en sida och beställa produkterna direkt hem.”

Många valde att bryta med Paolo i samband med sexköpet. Hur ser du på det hela?

“Jag har mycket stor respekt för Paolo och hans kompetens inom mat. Han har även ett otroligt kontaktnät i Italien.”

Aktiv investerare och affärsängel

Sargon Chanko är utöver sin roll i det nystartade bolaget även styrelseordförande i industriföretagen Turnmill och dess dotterbolag Finspångs finmekaniska. Turnmill hade en omsättning på drygt 80 miljoner kronor under senaste räkenskapsåret. Tidigare var han vd för återvinningsföretaget Sims Recycling Solutions som i dag är uppköpta av bolaget Mirec.

“Jag har lång erfarenhet av industrin inom många olika ledande befattningar och branscher. Jag har samtidigt varit en väldigt aktiv investerare och affärsängel. Jag har byggt upp en portfölj som idag består av åtta bolag och använder mig av min erfarenhet och kunskap för hur man bygger bolag”, skriver Sargon Chanko.

Bland bolagen som Sargon Chanko har investerat i återfinns Woshapp, Svava, Flashe gaming, Competencer, Metafore, Grand Pike, Yrkesmagasinet.

Fratelli di Pasta är baserade i Norrköping och har logistikbolaget Envirozone som postadress.

Läs mer