Sök

Michaela Forni lanserar Baby Journey – ska hjälpa småbarnsföräldrar

Babytech

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

“Mitt livs absolut största jobbprojekt”.


Michaela Forni är en välkänd profil med stor räckvidd i sociala medier. Utöver att vara influencer skriver hon även böcker och driver livsstilsmagasinet Forni. Nu är Michaela Forni aktuell som tech-entreprenör där hon lanserar gravid- och babyappen Baby Journey. 

Idén till appen tog form när Michaela Forni och Damon Foroozesh väntade sitt första barn. Både före och efter födseln testade de olika appar som riktar sig till gravida, sökte information på nätet och följde influencers för att få mer kunskaper och insikter. Men de kände ändå att det saknades en plattform som innehöll det de letade efter, och bestämde sig istället för att starta en egen app. 

”Jag gillar tanken på att bygga en hel värld kopplad till graviditeten och ens bebis, vilket blev starten på Baby Journey för min och Damons del. Vi kom hela tiden på saker vi hade velat ha i de appar vi då använde men framför allt: önskan om att egentligen bara behöva en app under den här otroliga resan” berättar Michaela Forni.

Hett med baby-tech

I appen kan användaren bland annat följa sin graviditet och ta del av artiklar och råd. Den är helt gratis att använda och planen är att intäkterna ska komma från annonseringen. Baby-tech är hett och bland konkurrenterna finns Preglife och Wonder Weeks. Grundarna räknar med att många aktörer vill marknadsföra sig mot småbarnsföräldrar. 

Appen har finansierats av grundarteamet och en icke namngiven investerare. Bakom Baby Journey  står även Timothy Forni. 

På sin blogg beskriver Michaela Forni appen som “sitt livs absolut största jobbprojekt”. 

”Det har inte varit lätt, men nu är den här, vår älskade app. Vi byggde Baby Journey som en familj för att alla blivande familjer där ute ska ha en trygg och inspirerande digital plats att hänga på”, skriver hon. 

 

Läs mer