Äntligen kan ditt företag njuta av kraftpaketen från spelvärlden

Äntligen kan ditt företag njuta av kraftpaketen från spelvärlden

Gaming-datorerna ligger som vanligt längst framme när det gäller grafik och prestanda. Nu ger sig speldatorjätten MSI in i företagssegmentet med riktiga kraftpaket till laptops.

Alla som sysslat med gaming och e-sport av något slag vet att det krävs hårdvara av hög kvalitet för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen. Men hur ser det egentligen ut i företagsvärlden, där varje förlorad timme verkligen kostar pengar?

MSI grundades i Taiwan 1986 av fem ingenjörer från Sony. De fokuserade på riktigt kraftfulla datorkomponenter, vilket ledde dem in i spelvärlden. Under 90-talet växte bolaget i symbios med populariteten hos Quake, Doom och andra krävande spel. 

Sedan dess har MSI blivit producent av både datorer och skärmar, och nu har komponenterna äntligen blivit så pass små och effektiva att laptops är i fokus. 

Förra året släpptes den första arbetslaptopen för kreatörsbranschen. Det gladde många proffsfotografer och art directors som tidigare varit inlåsta i begränsande ekosystem där man mest betalade för ett lyxvarumärke snarare än prestanda. 

Tre modeller för företaget

Under 2020 har de fått sällskap av tre serier med kraftfulla laptops för det moderna, flexibla företaget: Modern, Prestige och Summit. I tider där de flesta medarbetare i dag förväntas kunna jobba hemifrån med konstanta videomöten och presentationer finns det ett enormt intresse för laptops som verkligen håller måttet. 

Patrik Thorell är marknadschef för MSI i Norden. Han menar att allt fler bolag börjar inse det ekonomiska värdet i att välja utrustning utifrån kvalitet och säkerhet. 

”Jag tänker ofta på alternativkostnader”, säger han. ”Hur mycket arbetstid tappar du när datorn går sönder och du måste sitta i telefon med någon IT-avdelning?”

Bara det faktum att många företag sitter på utrustning med sjunde eller åttonde generationens Intel-processor gör att många produktiva timmar går förlorade, menar han. I de nya datorerna ingår generation 11.

Spara pengar med inbyggd IT-avdelning

De senaste komponenterna utlovar inte bara 20 procent högre hastighet – även batteritiden förlängs. Nu kan du jobba i nästan 12 timmar på en laddning.

Patrik Thorell går så långt som att hävda att det kan vara dags att skrota den traditionella IT-avdelningen när man istället väljer att investera i riktigt vass hårdvara. 

”Du behöver inte den overhead-kostnaden. Intel har en otrolig support som kan hjälpa dig när som helst. En fjärransluten operatör kan åtgärda din dators mjukvara över nätet. Som småföretagare finns det en enorm hävstång i att kunna fokusera på sin kärnverksamhet.”

Produktionen av MSI-datorerna har fungerat väl även under coronapandemin. Men med ökad efterfrågan kommer istället en annan utmaning.  

”Fabrikerna kämpar förstås för att hinna med nu när alla jobbar hemifrån och inser att de behöver ny utrustning. Vårt problem är snarare att produkterna vi släpper kommer att ta slut,” säger Patrik Thorell.

Är du nyfiken på vad riktigt vassa datorer kan göra för produktiviteten på ditt företag?

 

Fakta: Vad finns under huven?

* De nya laptop-serierna är utrustade med den senaste 11th Gen Intel® processor, med upp till 20 procent högre hastighet än dess föregångare. 

* Ett självklart tillval för dig som jobbar med grafiska produktioner är Intel® Iris Xe graphics, som är tre gånger snabbare än vanliga grafikkort. 

* Samtliga laptops innehåller PCIe Gen 4 SSD och Thunderbolt 4 med USB 4.0, för att verkligen boosta produktiviteten. 

* Vid videokonferenser och distansarbete finns en smart brusreduceringsfunktion för både mikrofon och högtalare. 

* Summit-serien har extra avancerade säkerhetsfunktioner, bland annat TPM 2.0, IR-kamera, fingeravtryckläsare, USB Port/SD-kortlås, samt LED-lampa för notifiering när webkameran slås på.

Läs fler artiklar
LÄS MER