Daniel Ek och Stenbeck investerar i Northvolt

Northvolt
Daniel Ek och Stenbeck investerar i Northvolt

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Spotify-grundaren Daniel Ek och Cristina Stenbeck investerar i batterifabriken Northvolt, som fyller sin kassa med 5,4 miljarder kronor.

Så sent som i somras fyllde den svenska batteritillverkaren Northvolt sin kassa med 14 miljarder kronor. Den gången kom pengarna, i form av ett lå,  från en rad storbanker.

Nu stärker bolaget – som startats av Tesla-veteranen Peter Carlsson – sin kassa med ytterligare 600 miljoner dollar, motsvarande cirka 5,4 miljarder kronor.

Pengarna kommer den här gången från en rad kända bolag och profiler, bland annat Spotify-grundaren Daniel Ek, Cristina Stenbeck, Norrsken VC samt Baillie Gifford, Baron Capital Group, Bridford Investments Limited, och PCS Holding. Även befintliga ägare som Goldman Sachs Merchant Banking Division, IMAS Foundation, Scania och Volkswagen investerar.

Daniel Ek investerar tungt

Daniel Ek meddelade i förra veckan att han ska lägga 10 miljarder kronor av sina privata pengar på att investera i bolag.

"För mig är det, de utmaningar och problem som vi möter idag i Europa – och som jag tror är globala problem – kräver att vi tänker mer holistiskt. Inte bara på en enskild lösning på problemet utan som en lösning för hela systemet", sade han då.

Läs fler artiklar
LÄS MER