Sök

Paradox skriver avtal med Sega: "Kan inte tänka oss en bättre partner"

Paradox InteractiveGaming

Ebba Ljungerud, vd för Paradox Interactive. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Ska lanseras i Asien.

Den svenska spelsuccén Paradox har tecknat ett avtal med den japanska speljätten Sega om att ge ut företagets spel i Japan och andra asiatiska länder.

Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickade ut i lördags. 

"Vi har velat dela med oss av fler av våra spel med spelare i Japan och Asien under ganska lång tid nu och vi kan inte tänka oss en bättre partner än Sega för att hjälpa oss", säger Charlotta Nilsson, operativ chef på Paradox.

Det första spelet som kommer att ges ut under det nya avtalet med Sega är Empire of Sin som väntas lanseras på Playstation 4 och Nintendo Switch våren 2021.

Paradox har ett riktigt starkt kvartal bakom sig där de gjorde en vinst på 199 miljoner kronor och omsättningen ökade med 20 procent till 464 miljoner kronor. 

Flera spelbolag laddar för uppköp

Samtidigt har flera av bolagets svenska konkurrenter laddat rejält och köpt upp flera konkurrenter. Stillfront tog in över en miljard i våras och köpte så sent som för en vecka sen upp en amerikansk mobilspelsutvecklare i en miljardaffär. 

Även värmländska Embracer gjorde ett starkt kvartal och köpte hela 8 spelstudios för över en halv miljard tidigare i september. I förra veckan tog också spelsatsningen Enad Global 7 in 430 miljoner från bland annat Sven Hagströmers Creades för att ladda för uppköp.

Är du intresserad av framgångssagan Paradox? Då får du inte missa att läsa om den okända ägarstriden i Paradox – där den ene blev miljardär (och för den andre gick det sådär).

Läs mer