Visiba Care tar in 100 miljoner kronor – siktar mot börsen

Visiba care Hälsa
Visiba Care tar in 100 miljoner kronor – siktar mot börsen

Johan Gustafsson, vd för Visiba group. PRESSBILD.

Towe Boström

Reporter

”Det kommer finnas ett tydligt före och efter pandemin".

Visiba Care har utvecklat en teknisk plattform som gör det möjligt för vårdgivare att erbjuda digitala vårdmöten. Genom lösningen kan de öppna en eller flera digitala mottagningar under sina egna varumärken.

Under corona, när trycket har ökat på vården, har också efterfrågan på Visiba Cares tjänster ökat. Nu tar bolaget in 100 miljoner kronor i en kapitalrunda som leds av Swedbank Robur och CNI Nordics, rapporterar Di Digital. 

Pengarna ska användas för expansion i Norden och Europa, samt till vidare produktutveckling. Bolaget satsar bland annat på att utveckla en AI-lösning som hjälper till att guida patienten rätt i vårdkedjan. 

I dag arbetar Visiba Care med nära hälften av Sveriges regioner, enligt vd:n Johan Gustafsson. Under förra året omsatte bolaget runt 18 miljoner kronor  med en förlust på runt 30 miljoner kronor.

”Det kommer finnas ett tydligt före och efter pandemin. Vår omsättning har redan mångdubblats. Mellan mars och maj ökade antalet användare på vår plattform från 5000 till 25 000”, säger Johan Gustafsson till Di Digital. 

Kan gå till börsen

Johan Gustafsson öppnar även för en notering. 

”Vi utvärderar en möjlig börsnotering i framtiden, men inga beslut är tagna ännu”, säger Johan Gustafsson

Investerar gör även Starbright Invest med befintliga ägare. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER