Ingrossos bakslag – skickade tillbaka smink värt miljoner

Caia cosmetics

Bianca Ingrosso. Foto: TT

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

När Bianca Ingrosso släpper nya produkter i sitt sminkmärke Caia Cosmetics är hajpen total – men det senaste släppet ställdes in. Nu berättar hon varför.

Att produkter som marknadsförs av influencern och entreprenören Bianca Ingrosso säljer bra är väl känt. Under måndagen skulle hon exempelvis lansera en klädkollektion tillsammans med e-handlaren Nelly. 

Men modeföretagets sajt kraschade innan den ens hann öppna upp för shopping, skriver e-handel.se. Sajten låg nere i 23 minuter och bara sex minuter efter att den hade börjat fungera igen var flera produkter helt slutsålda.

Även när Bianca Ingrosso säljer produkter för sitt eget märke Caia Cosmetics bygger hon upp en hajp, förklarar hon.

“Hajpen är det absolut viktigaste. Vi har jobbat med produkterna så länge och är sjukt exalterade över att de ska släppas och vi vill dela med oss av den känslan,” säger hon på Breakits digitala event Scale up Week som pågår den här veckan. 

Var inte nöjd med kollektionen

Men för Ingrosso är det också viktigt att hon kan stå för produkterna. Nyligen dök en hel kollektion smink upp från fabriken i Italien som inte höll måttet. 

“Bianca var inte nöjd så vi fick skicka tillbaka allt”, säger Mikael Snabb som är vd för Caia Cosmetics.

Värd miljoner

Han berättar att kollektionen var värd miljoner och att lanseringen redan hade börjat hajpas på Instagram.

“Men det var inget att göra – vi hade väl kunnat fejka och säga att det var en bra produkt men så jobbar vi inte”, säger Bianca Ingrosso.

Enligt Mikael Snabb har nu sminket i förpackningar bytts ut och lanseringen, som skulle skett i augusti, sker i stället inom kort. 

“Så vi har inte slängt alla förpackningar”, förtydligar han. 

Caia cosmetics grundades 2018 av Bianca Ingrosso, hennes manager Vanessa Lindblad samt Mikael Snabb och Jesper Matsch. Bolaget har växt i raketfart och när hälften av aktierna såldes till riskkapitalet Verdane landade värderingen på 400 miljoner kronor.

Breakit Scaleup Week pågår hela veckan – kolla in programmet och fixa dina biljetter här.

Läs mer