Hannah och Amanda stäms på miljonbelopp efter konkursen

Perfect Day Media Daisy Grace Konkurs
Hannah och Amanda stäms på miljonbelopp efter konkursen

Hannah Widell och Amanda Schulman. Foto: Press

Caroline Englund

Reporter

Konkursen i medieprofilerna Hannah Widell och Amanda Schulmans bolag hamnar i domstol. “Vi har inte kommit överens”, säger konkursförvaltaren Gustav Kling till Breakit.

Under 2016 och 2017 investerade poddprofilerna och entreprenörerna Hannah Widell och Amanda Schulman tungt i ett nytt affärsben. Förutom deras redan framgångsrika satsning på poddar i Perfect Day Media skulle de bygga upp en kedja av skönhetssalonger. De backades också upp av mediekoncernen Bonniers riskkapitalbolag.

Men den satsningen flög inte alls och för nästan exakt ett år sen försattes bolaget ASHW concept store fashion AB, där verksamheten drevs, i konkurs. 

"Som entreprenörer har vi gjort mängder av misstag genom åren, men det är bara att konstatera att dessa felsatsningar varit de som haft störst negativa konsekvenser", kommenterade Hannah Widell konkursen.

Men konkursen har kantats av kontroverser efter att duon köpte loss klädverksamheten från bolaget bara ett par dagar innan det formella konkursbeslutet togs. 

Hela affären var på 6,1 miljoner kronor men bara 1,1 miljoner kronor betalades kontant. Resten av köpeskillingen blev kvittad mot en skuld som bolaget hade sedan tidigare till ett annat bolag i Schulman/Widells koncern.

Kan ha gått före andra fordringsägare

Detta kan ha inneburit att de trängde sig före i kön av andra fordringsägare. Konkursförvaltaren vill nu i första hand att 5 miljoner kronor betalas tillbaka till konkursboet. I andra hand vill han att betalningen ska ske i form av varulager, varumärket Daisy Grace eller e-handelsplattformen.

“Vi har inte kommit överens i den här frågan och därför har jag lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. Nu avgörs saken där”, säger Gustav Kling till Breakit.

Något svar på stämningsansökan har ännu inte kommit in. Breakit har sökt Karolina Roslund som är vd för ASHW concept store fashion AB men inte fått något svar. 

Här är de största fordringsägarna i Hannah och Amandas konkurs.

Läs mer

Bakslag för Hannah Widell och Amanda Schulmans satsningar på Daisy Grace

Perfect days vd om miljonstämningen: "Har varit högljudd länge"

Gotoga-grundarna gjorde upp i domstol – tvist om utebliven ersättning: “Intern konflikt”

Läs fler artiklar
LÄS MER