Trump kommer inte förlänga tidsfristen för en Tiktok-affär

Bytedance Tiktok
Trump kommer inte förlänga tidsfristen för en Tiktok-affär

Finwire / Breakit

"Antingen så avvecklas det eller så säljer de det."

USA:s president Donald Trump tänker inte förlänga tidsfristen för när kinesiska Bytedance ska ha avyttrat videoappen Tiktoks amerikanska verksamhet.

”Antingen avvecklas det eller så säljer dem det”, sade Trump inför sin avresa till Michigan, skriver Reuters.

Tidsfristen är satt till den 15 september efter att Trump bannlyst Tiktok i USA av nationella säkerhetsskäl. Det har lämnat Bytedance med enda alternativet att sälja den amerikanska verksamheten. Microsoft och Oracle är mycket intresserade men chanserna för att driva igenom affären har försvårats av nya kinesiska exportrestriktioner som även omfattar Tiktok.

Sedan dess har spekulationerna gått vilda om vem som kommer att köpa den otroligt populära appen. Närmast till hands verkar Microsoft ligga men även utmanaren Triller (som backas av svenske Ash Pournori) sägs ha lagt ett bud.

I en separat Reuters-artikel uppges det att Bytedance planerar att investera miljarder dollar och rekrytera hundratals anställda i Singapore över de kommande tre åren. Köpen riktas bland annat mot molndataservers som ska agera som backup till USA-datan, sade insynspersoner.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER