Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Ny milstolpe för Bzzt under rekonstruktionen – teamar upp med Foodora

Sven Wolf. Foto: Press

"Ett styrkebesked”, säger Sven Wolf, medgrundare av Bzzt.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Poddtaxibolaget Bzzt kämpar för fullt med att genomföra sin rekonstruktion. Bolaget har haft det tufft, inte minst till följd av corona, och har genomfört flera förändringar för att vända till lönsamhet. Som del i detta har Bzzt börjat med budverksamhet och inledde i somras ett samarbete med Bolt.

Bzzt medgrundare Sven Wolf uppgav nyligen att han ser positivt på att genomföra rekonstruktionen. Beskedet var då att det såg hoppfullt ut i samtalen med fordringsängarna som fått ta del av ett ackordsförslag, ett erbjudande om att acceptera att få tillbaka en mindre del av den ursprungliga skulden.

Nu har Bzzt nått en ny milstolpe och tecknat ett avtal med matjätten Foodora om att leverera mat. 

”Att få leverera även för Foodora är naturligtvis riktigt stort för oss. Att Bzzt kör för många olika bolag gör att volymerna och tillgängligheten ökar samtidigt som väntetiderna minskar”, säger Sven Wolf. 

Hur går rekonstruktionen? 

”Utöver ackordet med fordringsägarna så är en av de viktiga delarna i en rekonstruktion är att kunna påvisa att bolaget har en trovärdig och stark plan för framtiden. Att Bzzt i detta läget genererar nya affärer, ökar sin omsättning och kraftigt förbättrar lönsamhet är onekligen ett styrkebesked”, säger Sven Wolf.

Läs mer