Remisshjälpen tar in 9 miljoner – ska bygga ny SaaS-lösning för vårdremisser

Remisshjälpen Hälsa
Remisshjälpen tar in 9 miljoner – ska bygga ny SaaS-lösning för vårdremisser

Alexander Knezevic. Foto: Press/Istockphotos.

Towe Boström

Reporter

"Vårdköer och ineffektiva vårdflöden är ett komplext problem som kostar samhället miljarder varje år”, säger grundaren Alexander Knezevic.

Remisshjälpen vill göra det lättare för dig att snabbare få rätt vård – och samtidigt korta vårdköerna. Allting började när Alexander Knezevic försökt få hjälp på olika vårdcentraler utan att lyckas, och upptäckte möjligheten med egenremisser. Det vill säga att själv beskriva åkommor och fylla i uppgifter för att få sitt vårdbehov bedömt. 

Efter en lyckad upplevelse med egenremisser grundade Alexander Knezevic Remisshjälpen, en app som låter dig fylla i egna uppgifter och sätter dig i kontakt med sjukvårdspersonal som hjälper dig. Bolagets databas samlar info om vårdgivare och mottagningar runt om i Sverige och kan därför hjälpa dig att hitta de lämpligaste alternativen med de kortaste väntetiderna.

Under förra sommaren tog Remisshjälpen in 12 miljoner kronor från Conscriptor och Belimama Care Holding.

Nu tar bolaget in ytterlgare 9 miljoner kronor från bland annat Add Health Media, Almi invest samt Linbo invest. Pengarna ska gå till det fortsatta utvecklandet av en SaaS-lösning – det vill säga en molnbaserad prenumerationstjänst – för vårdremisser. 

”Under maj och juni nådde vi break-even men vill nu med hjälp av nya och befintliga ägare ta snabbare kliv mot att effektivisera vårdens arbete och korta vårdköerna. Vårdköer och ineffektiva vårdflöden är ett komplext problem som kostar samhället miljarder varje år”, säger Alexander Knezevic. 

De största delägarna förutom grundarna är Add Health Media, Conscriptor (som ägs av Verdane Capital), Almi Invest, Linbo Invest, Husläkarna Falkenberg samt Belimama. 

Johan Bloom är vd på Add Health Media, som liksom namnet antyder investerar flitigt i hälsobolag. 

”Vi ser att alla våra innehav har fått stor efterfrågan i och med covid-19 pandemin. Remisshjälpen ligger helt rätt och har en färdig produkt som kan skalas upp. De kommer att fylla ett stort behov i vårdens digitalisering!", säger Johan Bloom. 

Intresserad av SaaS? Missa inte Breakits heta event SaaS Summit – fixa dina biljetter här.

Läs fler artiklar
LÄS MER