Schibsted-toppen Raoul Grünthal kliver in i Rockers styrelse

Rockerfintech

Emil Hansson, vd Rocker och Raoul Grünthal, Schibsted. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Visionen är att bli den ledande neobanken i Europa."

Bankutmanaren Rocker, som tidigare i år bytte namn från Bynk, har gasat kraftigt med såväl reklam som riskkapital.

Under förra året ökade bolagets intäkter till över 100 miljoner kronor men man gjorde en förlust på 176 miljoner kronor, även det en ökning från året innan.

”Kostnaderna har naturligtvis ökat, men det har också intäkterna gjort och rörelsemarginalen har förbättrats väsentligt under förra året så vi tjänar mer pengar per krona”, sa Oscar Hyléen som är vice vd på Rocker i samband med att årsredovisningen blev offentlig.

Nu kliver en riktigt tungviktare in i bankutmanarens styrelse. Raoul Grünthal, koncernchef för Schibsted Sverige tar plats i styrelserummet.

"Rocker har tagit upp konkurrensen med storbankerna med enklare, flexiblare och mer prisvärda finansiella tjänster för vanliga konsumenter", säger han i ett pressmeddelande.

"Visionen är att bli den ledande neobanken i Europa."

Schibsted äger 32 procent av Rocker och är därmed största ägare.

"Raoul Grünthal har en djup förståelse och kunskap om såväl finansiella tjänsters utveckling som techföretags förutsättningar", säger Ann Krumlinde, styrelseordförande i Rocker.

"Han tillför lång erfarenhet av ledning, styrning och utveckling av konsumentnära tjänster som kommer att komma till stor nytta i styrelsearbetet i Rocker. Jag är mycket glad över att få välkomna honom till styrelsen, säger Ann Krumlinde, styrelseordförande i Rocker.

Emil Hansson, vd på Rocker är en av talarna på Breakits event Future of credit. Fixa dina biljetter här.

Läs mer