Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bekräftat: Amazon lanserar Amazon.se

Väntan är över nu.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Spekulationerna har pågått i oändlighet känns det som. När kommer den amerikanska e-handelsjätten Amazon att öppna i Sverige?

I månader har vi kunnat rapportera om att de rekryterar toppchefer och att de håller på att bygga ett lager utanför Eskilstuna. 

Men från bolaget själva har det varit tyst.

Fram tills nu.

I ett pressmeddelande bekräftar Amazon att de kommer att lansera en svensk sajt.

"Amazon har varit tillgängligt för svenska konsumenter och företag genom våra olika europeiska hemsidor under flera år, men nästa steg är att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu", säger Alex Ootes, Vice President EU Expansion på Amazon i pressmeddelandet.

 ”Vi är optimistiska inför att vi, genom att fokusera på de saker vi tror att kunderna kommer att lägga störst vikt vid – låga priser, stort utbud och snabba leveranser – på sikt kommer att kunna vinna de svenska kundernas förtroende.”

Sajten låg ute av misstag

Redan i helgen kunde vi erbjuda en tjuvtitt när det plötsligt gick att komma åt en svensk version av Amazons sajt. Då var den inte helt klar för att lanseras och det är i dagsläget oklart när den lanseras. Amazons svenska presskontakt skriver i ett mejl till Breakit att de inte har något mer att tillägga i dag utan att de kommer att komma med mer information när lanseringen närmar sig.

I dagsläget hamnar de som går in på Amazon.se på sajtens tyska del.

LÄS MER: Så lyckas du på Amazon - expertens 7 bästa tips

Läs mer