Foodora samarbetar med Voi – byter cyklar mot elsparkcyklar

FoodoraVoiElsparkcykel

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

”Sparar tid och pengar."

Matbudsbolaget Foodora, som ägs av entreprenören Niklas Östbergs gigant Delivery Hero, meddelade nyligen att deras cykelbud ska börja buda allt från apoteksvaror till böcker och blommor. 

Nu står det klart att bolaget gör ytterligare en förändring – cyklarna ska delvis ersättas av elscootrar.

Enligt ett pressmeddelande har Foodora och Voi ingått ett avtal som ger Foodoras anställda tillgång till tusentals elsparkcyklar.

”Svenskarnas digitala vanor återspeglas i ökat användandet av Foodora och de vill att leveransen ska gå snabbt. Efter vår pilottest som vi genomfört med Voi Technology kunde vi se att leveranserna utfördes snabbare, vilket gynnar våra anställda bud, då de får provision utöver sin timlön vid varje utförd leverans”, säger Hans Skruvfors, vd Foodora Sverige.

Buden får tillgång till elsparkcyklarna kostnadsfritt de första sju dagarna, därefter får den anställde själv betala för att använda Voi.

Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi Technology, kommenterar:

”Vi är mycket stolta över samarbetet med foodora. Oavsett om det handlar om att spara tid, pengar eller minska sitt klimatavtryck – så kan arbetsgivare enkelt ge sina anställda möjligheten att välja Voi via vår smidiga företagsplattform. I det här fallet är erbjudandet dessutom väldigt förmånligt för de anställda som arbetar med provision och kan hinna med fler leveranser på kortare tid.”

Läs mer