Sök

Annonssamarbete med Digicare

Passa på: Nu kan ditt företag hjälpa äldre att bryta isoleringen

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Sommaren är här, normalt en tid då vi umgås mer med släkt och vänner. Men för äldre fortsätter isoleringen, framför allt för de som bor på äldreboenden då det nationella besöksförbudet har förlängts till 31 augusti.
"Det är viktigt att göra något och det snabbt, och där kan ditt företag kan hjälpa till nu", säger Max Flodén, grundare av DigiCare.

11.30 – Fika med Britt-Marie, 70. Samtalsämne: fotbolls-VM 94

14.30 – Träff med Håkan, 77. Samtalsämne: teater och film

16.00 – Fika med Kerstin, 72. Samtalsämne: inget särskilt

Så här kan det se ut för användarna när DigiCare Tillsammans går live i början av juli, en app som för en knapp månad sedan var på idéstadiet – men som efter segern i Breakits och Nordeas Hackaton i mitten av maj konkretiserades och delfinansierades tack vare prissumman på 100 000 kronor.

Man ska öppna appen och tänka ‘Hm, vad ska jag göra idag?’ och välja bland de olika alternativen

“Över 1,6 miljoner svenskar är över 70 år gamla och de uppmanas sedan i mars att leva i social isolering. För många innebär det en ökad ensamhet, därför vi vill skapa ett verktyg som kan hjälpa dem att bryta isoleringen och få en minst lika givande vardag som tidigare. Genom vinsten i Breakits Hackaton fick vi både ett kvitto på att idén är bra och en ekonomisk grundplåt att förverkliga den”. 

Max Flodén är grundare på DigiCare, en svensk startup som arbetar inom e-hälsa och digitalisering. Bolaget har sedan tidigare en produkt ute på marknaden – DigiCare Anhörigstöd – som förenklar kontakten mellan seniorer, anhöriga och personal inom omsorg. 

“Vi känner till målgruppen äldre och har bra kontakter med kommuner och landsting. Och eftersom vi kan använda vår befintliga tekniska plattform när vi bygger DigiCare Tillsammans går det snabbt att lansera”.

Så blir ni samarbetspartner på DigiCare Tillsammans

Tre funktioner

DigiCare Tillsammans kommer att vara en enkel, överskådlig och lättanvänd app som är uppbyggd i tre funktioner. Den första är själva matchningstjänsten, där användarna kan lägga upp egna träffar, exempelvis diskussionsgrupper, sport, kultur eller fikatillfällen – eller anmäla sig till någon annans. 

“Man ska öppna appen och tänka ‘Hm, vad ska jag göra idag?’ och välja bland de olika alternativen”.

Appens andra del är en hjälpfunktion där användaren via telefon kan få hjälp att komma igång med onlinemöten. Den tredje delen är en akutknapp.  

“Om man känner sig väldigt nedstämd och vill prata med någon ska man direkt kunna kopplas ihop med en annan som också har tryckt på akutknappen”, säger Max Flodén.

Vi hoppas att prisnivåerna ska kännas bra och rimliga för både små och stora företag

Enkelt att bli samarbetspartner

Många företag är och har varit väldigt engagerade och generösa i deras välgörenhetsarbete under de senaste månaderna. För att kunna fortsätta utveckla och driva DigiCare Tillsammans som en gratistjänst vill bolaget knyta till sig andra företag som kan gå in med finansiellt stöd.

“Att gå in som vår samarbetspartner och sponsra DigiCare Tillsammans är en chans att bidra till samhället och bryta de äldres isolering och samtidigt profilera sig och visa både era egna anställda och era kunder att ni syns i ett bra sammanhang. Vi hoppas att prisnivåerna ska kännas bra och rimliga för både små och stora företag, att det ska vara ett enkelt beslut som kan tas nu direkt, redan innan semestern.”

Som samarbetspartner finns två olika sponsorpaket att välja på, båda gäller i ett år:

Standardpaketet: 19 500 kronor

  • Profilera företaget genom synlighet i appen och hemsida samt möjlighet att interagera med målgruppen

  • Logo, länk och presentation av ert företag i appen och på hemsidan

  • Möjlighet att skapa två träffar i veckan för att interagera med målgruppen, vi kan hjälpa er att skapa och hålla i träffarna

  • Gemensamt pressmeddelande

  • Badge / Logo för samarbetspartner som kan användas i er marknadsföring, till exempel hemsida, sociala medier, mejlsignatur

Premiumpaketet: 29 500 kronor (begränsat antal)

Utöver det som ingår i Standardpaketet ingår även:

  • Företagets logo direkt på appens startsida
  • Kategorisponsor – när en träff anordnas i er kategori visas ert företag som sponsor av träffen, att den har möjliggjorts tack vare er

  • Möjlighet att skapa obegränsat med träffar för att interagera med målgruppen, ta chansen att informera, hjälpa och föra dialog

  • Mediepartners – ni syns med logo i annonsering som görs hos mediepartners

Vill ni sponsra DigiCare Tillsammans? Läs mer här

Ni kan också kontakta Max Flodén direkt på 0705-116 117 eller max@digicareapp,com. 

Max Flodén

Läs mer