Kivra i möte om digitala kvitton med Ygeman

Kivra
Kivra i möte om digitala kvitton med Ygeman

Anders Ygeman, infrastrukturminister, Anna Bäck, vd på Kivra.

Tobias Blixt

Reporter

Efter möte med Ygeman idag – vill att staten går från ord till handling

Kivras krav på staten – digitalisera era egna kvitton

I ett initiativ för att underlätta omställningen till digitala kvitton bjöd energi- och infrastrukturminister Anders Ygeman under onsdagen in branschen till ett samtal. I samtalet deltog aktörer som Kjell & Company, Svensk Handel, Findity och IT&Telekomföretagen. Även Kivra som tagit fram och lanserat ett system för digitala kvitton deltog i samtalet genom bolagets vd Anna Bäck. 

"Alla i mötet var överens om att kvitton ska digitaliseras eftersom det förbättrar för såväl konsumenter som handlare och samhället i stort”, säger Anna Bäck. 

“När Ygeman summerade mötet gav han bl a beröm för den snabba omställning som nu sker på konsumentsidan."

I ett pressmeddelande skriver Kivra också att samtalen, som började intensifieras i slutet av förra året när ministern bjöd in till ett första möte, syftar till att få fler handlare i Sverige att övergå till digitala kvitton.

“Vi uppskattar att Anders Ygeman har tagit initiativ och vill driva frågan. Nu ser vi fram emot att tillsammans gå från ord till handling”, säger Anna Bäck i pressmeddelandet.

Kivra har under året lanserat digitala kvitton med bland annat Ica, något som snabbt blev en succé. Bolaget uppger att 1,2 miljoner svenskar har valt att ta emot kvitton i Kivra sedan möjligheten infördes i mars. 

“Att 1,2 miljoner valt att få digitala kvitton på så kort tid visar att efterfrågan är stor. Men, nyckeln till en rejäl snöbollseffekt är att fler handlare ansluter sig. Tillsammans med de anslutna handlarna jobbar vi stenhårt för att driva den omställningen – men vi behöver draghjälp. Därför vill vi uppmana staten att gå i bräschen och digitalisera kvitton inom offentlig sektor”, säger Anna Bäck.

Kivra lyfter i pressmeddelandet också fram att de vill att staten ska ta tag i taktpinnen för en omställning till digitala kvitton. Man vill däremot att staten ska rekommendera den infrastruktur som redan tagits fram av nuvarande aktörer och inte skapa egna lösningar.

Läs fler artiklar
LÄS MER