Sol ute, sol inne – här är tv:n som älskar ljusa vardagsrum

Sol ute, sol inne – här är tv:n som älskar ljusa vardagsrum

33 miljoner pixlar redo att lyfta dina tv-upplevelser – och din inredning – till en ny nivå.

Vänta.

Vänta lite till.

Strax där.

Så, nu när alla Breakit-läsande homestylister har hämtat andan kan vi gå in på väsentligheterna. Nämligen att det finns en lösning på ofta knepiga frågeställningen hur du förenar en riktigt stor tv-skärm med ditt stilrena, ljusa och luftiga vardagsrum med stora fönster. 

För de två brukar inte gifta sig väl. En otymplig tv-bänk, sladdtrassel och en 85 tum stor, högblank svart yta har med rätta skavt i mångas ögon under de senaste årens jakt på allt större skärmar. Och stora fönster – vi bor ju trots allt i Norden och tar tacksamt emot allt solljus vi kan få – är få tv-skärmars vän, såvida inte man dubbelsäkrar mot solreflexer med persienner och mörkläggningsgardiner.

Men nu finns det alltså en lösning. Samsungs nya 8K QLED-serie adresserar båda problemen, så att du som vill växla upp tv-tittandet inför sommarens serier (och fotboll!!) har de argument som krävs för att övertala dig själv eller någon annan i hushållet.

Minimalistisk design med Infinity Screen


Minns du den svarta ramen på din första platt-tv? Var den fem, sju centimeter? Ramen har såklart minskat kraftigt sedan dess, för att nu, med Samsungs Infinity Screen vara närmast som osynlig för blotta ögat. Utan de svarta kanterna blir tv-upplevelsen behagligare och gör det enklare för dig att fokusera på handlingen – samtidigt som skärmen blir mer diskret.

Läs mer om Samsungs nya QLED-serie här

Smäcker installation


Ramen är inte det enda tunna med Samsungs QLED-design. Skärmen är blott 15 millimeter tunn och med det smarta väggfästet No Gap Wall-Mount kan skärmen monteras oerhört tajt mot väggen, utan att dominera rummet. Och glöm det svartvita sladdtrasslet – med den transparenta kabeln One Invisible Cable förses skärmen med både ström, ljud och bild.

Den svarta skärmen ett minne blott


Okej. Ramen är nästan borta. Sladden syns knappt och väggmonteringen är så slimmad den kan bli. Men den stora svarta skärmen då, den främsta anledningen till att du sällan ser en tv på en lägenhetsvisning? Med funktionen Ambient Mode behöver du aldrig störa dig på en omotiverat stor svart yta i vardagsrummet, utan istället anpassa tv-skärmen efter inredningen, antingen om den ska smälta in – till exempel genom att använda fånga upp andra färger i rummet – eller sticka ut med ett skräddarsytt motiv. 

Släpp in solen


Vi gillar våra öppna planlösningar, med stora fönster som lyser upp hemmet. Men vi gillar inte solreflektioner som förstör tv-upplevelsen. Samsungs Adaptive Picture-funktion känner av ljuset i rummet och anpassar automatiskt bilden så att ljusstyrkan och kontrasten alltid är optimal – oavsett om rummet badar i solljus eller gjorts kolsvart för att få den rätta biografkänslan.

Och det där med 8K då? 


En 8K-skärm har 33 miljoner pixlar. Det betyder att den har fyra gånger bättre upplösning än en 4K-skärm. Och 16 gånger bättre upplösning än Full HD. Och med Samsungs 8K AI Upscaling-funktion skalas allt du tittar på upp till 8K, oavsett kvalitet på signalkällan. Bildåtergivningen är helt enkelt otroligt detaljrik och realistisk, hela tiden.

Här kan du läsa mer om Samsungs nya QLED-serie

Läs fler artiklar
LÄS MER