Stenbeck, Bendz och Liffgarden investerar i musikstartupen Starmony

StarmonyMusik

Andreas Liffgarden, Sophie Stenbeck, Daniel Zangger Borch, Jan Nordlund och Sophia Bendz. Foto: Press.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Starmony har lockat investerare som Sophie Stenbeck, Sophia Bendz på Atomico och Soundtrack Your Brand-grundaren Andreas Liffgarden. Men exakt vad bolaget gör är fortfarande hemligt.

Musiktech-startupen Starmony grundades förra året av Jan Nordlund, Daniel Zangger Borch, (sångpedagog) samt Mattias Sjölinder (bakgrund från bland annat Netlight). 

Jan Nordlund var under 1990-talet en av två medlemmar i Bass Nation som producerade en rad hits. Han har också varit med och startat musikrättighetsbolaget X5 Music som såldes till skivbolagsjätten Warner 2016, i en affär på hundratals miljoner kronor.

Men exakt vad det är Starmony ska utveckla är i nuläget hemligt. 

“Vi är lite sparsmakade med vad vi går ut med, men det jag kan berätta  är att det är en startup inom musikkreationsområdet. Det handlar om ett helt nytt sätt att skapa musik på”, säger Jan Nordlund.

Varför är det så hemligt?

“Det är fortfarande i ett tidigt skede, det är många komponenter som ska falla på plats. Vi vill kunna ha lite valmöjligheter och ta beslut om produkten längs vägen. Och så finns det några komponenter som vi vill vänta med att nämna av konkurrensskäl”, säger han. 

Nu har bolaget fått in 7,5 miljoner kronor. Bland investerarna återfinns Wave Ventures, Luminar Ventures, Almi Invest, Max Ventures (som drivs av Sophie Stenbeck), samt ängelinvesterarna Sophia Bendz (partner på Atomico), och Andreas Liffgarden (medgrundare av Soundtrack Your Brand). 

Pengarna ska användas till att ta fram en beta-produkt. I slutet av året eller i början av nästa är planen att ta in ytterligare kapital i en större runda. 

Hur lyckades ni få med så namnstarka investerare från start?

“Vi tycker att det här är en unik idé, det är något som inte finns idag. Sedan har vi ett bra och erfaret team med personer som både har detaljerade musikkunskaper och som har startat olika bolag förut”, säger Jan Nordlund och fortsätter:

“Vi är väldigt nöjda med uppställningen. Det tar sin lilla tid att få ihop sin pitch och åka runt. Sedan kom corona också och då blev vi lite oroliga. Men alla höll sitt ord”.

Läs mer