Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Ny varningssignal från Silicon Valley - Snapchat faller i värde

Artikel bild
Snapchats grundare och vd Evan Spiegel FOTO: TT

En av storägarna tvivlar allt mer på upptrissade värderingen i fotoappen.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Det är fondjätten Fidelity som ännu en gång ska ha skrivit ner värdet på sina Snapchat-aktier. Fidelity kom in som ägare i Snapchat i våras. I den finansieringsrundan värderades Snapchat till svindlande 16 miljarder dollar - trots att bolaget knappt har några intäkter.

Redan i november rapporterades det att Fidelity tvingats skriva ner värdet på sina Snapchat-aktier med 25 procent. Nu är det alltså dags igen.

Nyhetstjänsten Bloomberg rapporterar natten till tisdagen svensk tid att Fidelity satt ett värde på 17 miljoner dollar på sina Snapchat-aktier. Det innebär en nedjustering av värdet med 2 procent.

I sammanhanget kan det tyckas vara en marginell förändring men signalvärdet är ändå starkt - trots en kraftig nedvärdering känner sig fondbolaget ändå tvingat att skruva ned förväntningarna ytterligare.

Nedvärderingen gjordes dessutom redan i december. Efter det har utvecklingen på världens börser varit väldigt svag vilket, allt annat lika, bör påverka värdet också på onoterade tillgångar, som till exempel Snapchat.

Läs mer