Ny varningssignal från Silicon Valley - Snapchat faller i värde

Breakit - Ny varningssignal från Silicon Valley - Snapchat faller i värde
Snapchats grundare och vd Evan Spiegel FOTO: TT
Stefan Lundell
Stefan Lundell
Medgrundare och innehållschef

En av storägarna tvivlar allt mer på upptrissade värderingen i fotoappen.

Stefan Lundell
Stefan Lundell
Medgrundare och innehållschef

Det är fondjätten Fidelity som ännu en gång ska ha skrivit ner värdet på sina Snapchat-aktier. Fidelity kom in som ägare i Snapchat i våras. I den finansieringsrundan värderades Snapchat till svindlande 16 miljarder dollar - trots att bolaget knappt har några intäkter.

Redan i november rapporterades det att Fidelity tvingats skriva ner värdet på sina Snapchat-aktier med 25 procent. Nu är det alltså dags igen.

Nyhetstjänsten Bloomberg rapporterar natten till tisdagen svensk tid att Fidelity satt ett värde på 17 miljoner dollar på sina Snapchat-aktier. Det innebär en nedjustering av värdet med 2 procent.

I sammanhanget kan det tyckas vara en marginell förändring men signalvärdet är ändå starkt - trots en kraftig nedvärdering känner sig fondbolaget ändå tvingat att skruva ned förväntningarna ytterligare.

Nedvärderingen gjordes dessutom redan i december. Efter det har utvecklingen på världens börser varit väldigt svag vilket, allt annat lika, bör påverka värdet också på onoterade tillgångar, som till exempel Snapchat.

Läs fler artiklar

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
Läs nästa artikel