Smart förråd tar in 100 miljoner från Stadiumbröder med flera

24 Storage Ernström & Co
Smart förråd tar in 100 miljoner från Stadiumbröder med flera

Ulf och Bo Eklöf. Foto: Peter Holgersson/Runpix och Bertil Ericson/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Michael Fogelberg tar in ytterligare 100 miljoner kronor till sitt tredje lagerföretag 24 Storage. Till investerarskaran hör Stadiumbröderna Eklöf och finansfamiljen Ernströms investmentbolag.

Affärsidén bakom 24 Storage bygger på högre grad av automatisering och att flytta större delar av försäljningsprocessen till nätet. Som vi har berättat så lanserades bolaget i somras och hjärnan bakom det hela är Michael Fogelberg som tidigare byggt upp både Shurgard Europa och Selstor.

Nu har det precis blivit klart med en ny finansieringsrunda på 100 miljoner kronor vilket värderar bolaget till 153 miljoner kronor. Värt att notera är att 60 procent av den nya finansieringen består av företagslån.

Förutom Staffan Persson kommer pengarna från ett antal nya investerare. Mest pengar har Ernström & Co gått in med. Även Stadium-grundarna Ulf och Bo Eklöf samt Carl Rosvall, grundare av Protect Data, går in med pengar i bolaget.

“Jag är väldigt glad att vi har fått fler ägare med så hög kompetens. Målet är att växa, vi ska bygga ett tjugotal nya anläggningar i och omkring Stockholm och fortsätta bygga ut i andra delar av landet,” säger Michael Fogelberg, grundare och vd på 24 Storage.

Bolaget har tidigare tagit in totalt runt 40 miljoner kronor från Staffan Persson och familjerna Wattin och Tilander.

Transparens: Staffan Persson är även investerare i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER