Spotify-anställda får jobba hemma till 2021

Spotify
Spotify-anställda får jobba hemma till 2021

Daniel EK, vd på Spotify.

Caroline Englund

Reporter

Spotify låter sina anställda jobba hemma fram till årsskiftet.

Spotify-chefen Daniel Ek var en av de första att skicka hem personalen när corona-pandemin var ett faktum. Under gårdagen gick Spotify-ledningen ut med information till samtliga sina anställda att de kan fortsätta att jobba hemma fram till årsskiftet – om de vill.

En talesperson på Spotify säger i en kommentar till Breakit:

"Vi meddelade igår våra medarbetare om en förlängning av den period under vilken vi arbetar hemifrån, vilken nu är fram till årsskiftet. Vi fortsätter att noga följa lokala myndigheters riktlinjer i alla de städer där vi har medarbetare och tar stegvisa beslut om att öppna kontoren när vi ser att det är säkert att göra så. Våra medarbetares hälsa och säkerhet är alltid vår högsta prioritet och inte någon anställd kommer att behöva komma tillbaka till kontoret, i det fall att det öppnar tidigare, utan kan välja att arbeta hemifrån året ut."

Beslutet är i linje med flera andra techbolag som Facebook och Google. Twitter gå till och med så långt att de låter de anställda jobba hemma på obestämd tid.

Inget datum bestämt

Förra veckan rapporterade Breakit om att Spotify skickat ut meddelande till alla medarbetare om att de ska vara tillbaka på kontoret den 1 juni.

Men nu kommer alltså nya besked. Enligt Breakits uppgiftslämnare finns det nu inget datum satt när de anställda, som vill, är välkomna tillbaka till jobbet. Sannolikt kommer datum för när Spotify-medarbetarna kan återgå till kontoret variera från land till land, beroende på hur smittspridningen ser ut.

Spotify har runt 4 400 anställda, varav 1 400 i Sverige, enligt den senaste årsredovisningen.

Läs fler artiklar
LÄS MER