Allt om Breakit24Live – här är allt som du inte får missa

Allt om Breakit24Live – här är allt som du inte får missa

Breakit.se har förvandlats till en 24 timmar lång live-sändning.
Bland gästerna återfinns bland annat stjärnentreprenörer, investerare, forskare och ministrar.

LIVE: FÖLJ SÄNDNINGEN HÄR

Idag är det äntligen dags för Breakit24live. Under en 24 timmar lång live-sändning kommer vi att stötta, inspirera och engagera det nya näringslivet under corona-pandemin – och tillsammans blicka framåt. 

Det kommer bli intervjuer, paneldebatter, runda bordet samtal, hackathon, DJ-spelningar och digitalt nätverkande – hela dagen.

Allt sänds direkt på Breakit.se och via Twitch.

Bland gästerna återfinns bland annat Sebastian Siemiatkowski, Karin Lindahl, Filip Hammar, Mouna Esmaeilzadeh, Elina Berglund, Jarno Vanhatapio, Anna Kinberg Batra, Anders Ygeman, Tommy Jacobson, Henrik Persson Ekdahl och Pär-Jörgen Pärson. Samt många, många, många fler.

Häng på! 

07:00 Start: Breakit24live 

Vi drar officiellt igång vår 24 timmars livesändning! Breakits vd Camilla Björkman berättar vad som kommer hända under dygnet.

07:10 Frukostsvepet: Hur är läget i entreprenörs-Sverige?

Vi tar tempen på det svenska näringslivet. Hur har företagen påverkats av corona och var befinner de sig just nu? Panel med Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner, Siduri Poli, grundare av Changers Hub och Johan Andersson, vd på Mellby Gård.

07:50 Konjunktursvep för entreprenörer – vart är ekonomin på väg?

Varslen haglar, arbetslösheten stiger kraftigt och hela länder sitter i karantän. Ingen kan med säkerhet säga hur konsekvenserna av corona kommer att se ut – men säkert är att de kommer att påverka Sveriges företag i grunden. I detta konjunktursvep tar vi tempen på ekonomin just nu, intervjuar experterna kring vad vi har att vänta och hur entreprenörer kan agera på kort och lång sikt.

Panel med Anna Kinberg Batra, rådgivare och tidigare partiledare för Moderaterna, Annika Winsth, chefsekonom på Nordea och Johan Brenner, partner på Creandum. I samarbete med Nordea.

08:30 Hackaton: Start

Vi drar igång vårt idéhackaton som ska bryta äldres ensamhet, som du kommer att kunna följa under dygnet. Hackatonet anordnas i samarbete med Nordea.

08:50 Stefan Lundell intervujar Deqa Abukar – grundare av Bling

Hon ligger bakom det ideella nätverket Bling och vill skapa positiv förändring genom att uppmuntra till entreprenörskap i utanförskapsområden. Idag finns över 300 medlemmar och 70 startups samlade i nätverket. Breakits Stefan Lundell intervjuar Deqa Abukar, grundare av Bling.

09:10 Live-podd: Breakits podcast

Hemliga detaljer om Amazons Sverigelansering och hur digitalt blir arbetslivet efter corona?
Live-inspelning av Breakits podcast med programledare Katarina Andersson och Breakits reportrar Tobias Blixt, Caroline Englund och Johanna Ekström. 

09:40 Det går bra nu – eller?

Han ligger bakom stora hitlåtar som Vinden har vänt, Se på mig nu och Det går bra nu, och är en av Sveriges mest populära liveartister. Men utöver musiken är Petter även författare, föreläsare, sommelier och entreprenör. Han drev i flera år sitt egna skivbolag, har lanserat sitt egna vinmärke P.Lex och 2013 öppnade han hamburgarrestaurangen Käk på Södermalm i Stockholm.
I denna intervju pratar vi mer om entreprenörskap med Petter Alexis Askergren – direkt från hans hem i Åre.

10:10 Att driva bolag från en karantän i Spanien – hur gör Henrik Persson Ekdahl?

Live-intervju med stjärnentreprenören Henrik Persson Ekdahl.

10:30 "The new normal" – kan coronakrisen göra e-handeln mer hållbar?

Coronapandemin innebär stora förändringar när det kommer till kundernas köpmönster – kanske för all framtid. Men hur påverkar krisen konsumenternas engagemang för klimatet och hur ska branschen fortsätta sitt hållbarhetsarbete? Panel med Jarno Vanhatapio, grundare och vd på NA-KD, Katarina Nordin, marknadschef på Adyen och Tobias Åbonde, nordiskt ansvarig för konsumentleveranser på Bring. I samarbete med Bring.

11:05 Liveshopping

I Kina har liveshopping varit ett fenomen länge och under coronakrisen fick det en extra skjuts. Nu följer mängder av svenska bolag efter – och det här har varit ett lyckokast för livestreamingtjänsten Bambuser som satsar på det här. Vi pratar om fenomenet och testar liveshopping. Gäster är Jacob Lovén som är Kinaexpert och ligger bakom podden Den Digitala Draken, som nördar ner sig i Kinas techscen, och Maryam Ghahremani som är vd på Bambuser. I samarbete med Bring.

11:45 Hur kan vi bli smartare och sundare konsumenter?

Live-inspelning av podden Shop or Stop? En podd om framtidens shopping som görs av Breakit och Bring. Detta avsnitt gästas av antropologen Katarina Graffman. I samarbete med Bring.

12:10 Lunchstreak: Hon hade precis vänt krisbolaget Indiska – då slog corona till

Du som följer Breakit på Instagram har under våren också kunnat följa vår ena grundare Stefan Lundell och hans #lunchstreak – 30 luncher med entreprenörer på 30 dagar. Här träffar han Karin Lindahl, som är ägare och vd på klädkedjan Indiska.

12:30 Vem finansierar bolagen när krisen slagit till – och bör alla företag verkligen räddas?

Å ena sidan regnar stöden och lånen över företagen nu i kristider – å andra sidan tycker många företag att det är svårt att ta del av pengarna. Vems ansvar är det egentligen att säkra finansiering i kris-tider? Är det rätt företag som får finansiering och bör alla företag verkligen räddas?
Panel med bland annat Sara Brandt, vice vd för Almi Företagspartner och Jacob de Geer, grundare Izettle. I samarbete med Almi Företagspartner.

13:10 Intervju med näringsminister Ibrahim Baylan

Vi intervjuar Ibrahim Baylan, Sveriges näringsminister.

13:30 Hackaton: Check-in

Vi checkar in hos deltagarna i hackatonet som pågår under dygnet. 

13:50 Vi måste ta problemen med id-kapningar på allvar och börja agera

MySafety är ledande inom id-skydd och vardagssäkerhet. P Prabert är vice koncernchef på MySafety och brinner för denna fråga. Vad ser han har förändrats under de senaste åren och hur ser framtidsprognosen ut? Under denna intervju går vi djupare in på vad PA ser behöver göras steg för steg. I samarbete med MySafety Försäkringar.

14:10 Fyra försök till id-kapning i minuten – vad krävs för att komma till bukt med problemet?

Paneldebatt med Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister, PA Prabert, vice koncernchef på mySafety Group och Sebastian Siemiatkowski, grundare och vd på Klarna. I samarbete med MySafety Försäkringar.

14:45 Cyberattacker ökar dramatiskt mot svenska techbolag – så gör du för att minska riskerna

Paneldebatt med bland andra Niklas Stenberg, vd på Addtech, Stina Ehrensvärd, grundare och vd på Yubico och Patrik Sandberg, digitaliseringexpert på Teknikföretagen. I samarbete med Teknikföretagen.

15:20 De utsattes för en massiv attack – hanterade tvärtemot alla andra

Hösten 2019 slog ett hackernätverk till mot teknikhandelskoncernen Addtech. Nästan 80 av koncernens 130 bolag slogs ut och hackarna krävde en lösensumma i bitcoin för att låsa upp systemet igen. I denna intervju berättar Niklas Stenberg, vd för Addtech, mer om intrånget och hur de hanterade det. I samarbete med Teknikföretagen.

15:35 Intervju med Mouna Esmaeilzadeh "Dr Mouna" om framtidens vård

Vi intervjuar Mouna Esmaeilzadeh som är läkare, neuroforskare och entreprenör. 2018 kunde man höra hennes sommarprat i P1 och hon medverkar även ofta i TV4 som "Dr Mouna".

16:00 Värderingsdriven handel mer aktuell än någonsin – men hur gör man?

Eleonor Dahlberg, vice vd och Per Ljungberg, vd på Svensk Digital Handel, delar med sig av sina spaningar kring ett av retail-branschens hetaste buzzwords – purpose driven commerce. I samarbete med Svensk Digital Handel.

16:20 Direkt från Los Angeles – intervju med Afdhel Aziz

Afdhel Aziz är en av världens ledande experter inom innovativ marknadsföring och syftets kraft (the power of purpose). Han är en prisbelönad marknadsförare och har jobbat med varumärken som Procter & Gamble, Heineken, Absolut och Nokia. Vi kollar läget med honom direkt från hans hem i Los Angeles!
I samarbete med Svensk Digital Handel.

16:40 Direkt från Addis Abeba – intervju med Masresha Beniam

Masresha Beniam driver projektet OmniCoders i Etiopien, som syftar till att lära studenter att koda. Här intervjuas hon av Breakit om läget i corona-tider och hur det går att skapa en jämställd techvärld.

17:00 Debatt: Efter corona – vem ska äga den digitala vården?

Breakits reporter Towe Boström leder denna debattpanel om den digitala vården. Medverkande är bland andra Livia Holm, policy- och kommunikationschef på Kry och Elin Karlsson från Läkarförbundet.

17:35 Live-spelning #togetherathome

Artisten ISA bjuder på ett liveset.

18:00 Debatt: Barns utsatthet online i corona-krisen – regeringen måste agera NU!

Paneldebatt med Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister, Christine Grahn, Policychef för Sverige och Finland på Facebook, Maja Frankel, generalsekreterare på Friends och Anna Karin Hildingsson, generalsekreterare på Ecpat.

18:40 Superinvesteraren Tommy Jacobson talar ut – direkt från thaiboxnings-ringen

Breakits Stefan Lundell intervjuar entreprenören och investeraren Tommy Jacobson, som bland annat grundat investerarbolaget Zenith Group och är ordförande för hörlursbolaget Zound Industries.

19:00 Debatt: Hur får vi fart på klimatinvesteringarna en gång för alla?

Har corona gjort att klimat-investeringarna tagit fart – eller har de tvärtom stannat av?Vad gör vi för att få fart på investeringarna som ska rädda planeten? Panel med bland annat Markus Hökfelt, chef för Almi Invests greentech-fond. I samarbete med Almi Invest.

19:30 Sverige ett av världens främsta startup-länder – men är vi på väg att tappa positionen?

Sverige toppar listor över världens mest innovativa länder och har skapat miljardbolag som Klarna, Spotify, Izettle och en lång rad succéer. Riskkapitalet har flödat över svenska bolag. Sedan kom corona – och många investerare drar åt svångremmen samtidigt som startups har svårt att låna från bankerna. Hur påverkar det Sverige som startup-land? Kan vi vara på väg att tappa vår position – och vad gör vi i så fall åt det?
Panel med Pär-Jörgen Pärson, partner på Northzone, Mikael Karlsson, vd på Almi Invest, Elina Berglund, grundare och vd för Natural Cycles, och Jarno Vanhatapio, grundare och vd för NA-KD. I samarbete med Almi Invest.

20:10 Livecoachning: Så planerar du i corona-tider

Hur ska man egentligen planera i coronatider? Charlotte Mattfolk, expert på scenarioplanering, går igenom fyra troliga scenarier för under och efter corona. Sedan applicerar vi dessa på bolaget Bruce, en träningsapp som självklart påverkats av corona. Hur ska grundarna Anton Holmquist och Magnus Elm tänka? Var med i denna livecoachning och hjälp till du med!

21:15 Vad är framtiden för live-scenen – musikbranschen har drabbats stenhårt av krisen

Panel med Erik Ohlsson, grundare och vd på artistbyrån Jubel, Mattias Tengblad, grundare och vd på musikinvesterings-plattformen Corite och Peter Lindström, director of Members & Market på STIM samt artisten AMWIN (Amanda Winberg).

21:45 Live-spelning med Benzel

Artisten Benzel bjuder på ett live-set.

22:00 10 goda initiativ i företags-Sverige just nu!

Emil Berlin är Creative Director på Hello Studio som ligger bakom Håll Sverige igång – ett initiativ där företagshjältar i Sverige erbjuder stöttning inom sina expertområden till de företag som drabbats hårt av corona-krisen.

22:45 Direkt från Silicon Valley – intervju med Jake Jolis

Jake Jolis är partner på VC-bolaget Matrix Partners i San Francisco. Han har också grundat och var tidigare vd för videospråktjänsten Verbling. 

23:10 Stefan och Olle talar ut! Frågestund med Breakits grundarduo

Du får chans att live ställa frågor till Breakits grundare Olle Aronsson och Stefan Lundell.

15 maj 00:30 Direkt från Silicon Valley – intervju med Kaveh Rostampor

Vi intervjuar Kaveh Rostampor som är vd för Meltwaters verksamhet i Nord- och Sydamerika.

01:00 🎧 DJ-set med bbygusi

DJ bbygusi (Gustaf Lindgren) bjuder på ett live-set.

02:30 Intervju med Tom Xiong – här är hans råd till svenska bolag efter coronakrisen i Kina

Serieentreprenören Tom Xiong (känd från podcasten Den digitala draken) bor i Shanghai och har följt coronakrisen i landet där pandemin startade. Vi intervjuar honom om vad han tror svenska bolag kan lära sig av de kinesiska och vilka hans bästa råd är.

03:30 Inside Hollywood: Intervju med Filip Hammar

Breakits reporter Towe Boström intervjuar stjärnprofilen Filip Hammar.

04:30 Direkt från Singapore – intervju med Lisa Enckell

Vi intervjuar Lisa Enckell som är partner på startup-generatorn Antler i Singapore.

05:15  Gryningsyoga

Jennie Liljefors på Altromondo Yoga kör ett yogapass.

05:45 Hackaton final!

Breakits reporter Johanna Ekström avslöjar vinnaren i vårt idéhackaton som pågått under dygnet. Hackatonet anordnas i samarbete med Nordea.

06:50 Avslut: Breakit24live

Vi går i mål med vår 24 timmars livesändning!

Läs fler artiklar
LÄS MER