SidekickHealth om att vinna innovationstävlingen: ”Ett kvitto på att vi spelar i högsta divisionen”

SidekickHealth om att vinna innovationstävlingen: ”Ett kvitto på att vi spelar i högsta divisionen”

Tryggvi Thorgeirsson, vd och medgrundare på SidekickHealth.

Har ert bolag vad som krävs för att vara med i årets upplaga av EIT Digital Challenge?

Den 7 juni är sista dagen att ansöka till 2020 års EIT Digital Challenge, tävlingen där snabbväxande startups inom deep tech gör upp om en sammanlagd prissumma på 350 000 euro. I årets upplaga kommer 20 företag att väljas ut till en final i november, där de får pitcha deras tjänst eller produkt inför en jury som sedan väljer ut fem segrare. 

“Alla fem vinnare får helt år med skräddarsytt stöd från EIT Digital Accelerator, värt 50 000 euro. Den slutgiltiga segraren får dessutom 100 000 euro i prispengar”, säger Dolf Wittkamper, chef över EIT Digital Accelerator.

Vi vill identifiera de bästa entreprenörerna inom deep tech och stödja dem under den internationella tillväxtresan

EIT Digital är en europeisk digital innovation- och entreprenörsutbildningsorganisation, och med tävlingen EIT Digital Challenge vill de hitta startups med stor internationell tillväxtpotential och ge dem en push på vägen. Det går att anmäla sig i fem olika teman: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing och Digital Finance.

”Vi vill identifiera de bästa entreprenörerna inom deep tech och stödja dem under den internationella tillväxtresan och dess många utmaningar”, säger Chahab Nastar, Chief Innovation Officer på EIT Digital.

Vill ditt företag bli en av årets fem vinnare? Anmäl er här!

Fått kontakt med över 70 europeiska riskkapitalfoner

Sedan tävlingens första upplaga 2014 har över 2 000 europeiska scaluep-bolag deltagit, där många av vinnarna har tagit ett stort kliv in på den internationella scenen. Ett av dem är svensk-isländska gamificationföretaget SidekickHealth, som var en av fjolårsvinnarna i kategorin Digital Wellbeing:

”Vi är oerhört tacksamma över att över möjligheten att få ösa ur den enorma källa av kunskap och erfarenhet som finns i EIT Digital Accelerator-nätverket. Vi har framförallt haft nytta av det stora A2F-teamet (access-to-finance) som både har delat med sig av värdefulla insikter i hur man navigerar under insamlingsprocessen och satt oss i kontakt med över 70 europeiska riskkapitalfonder”, säger Tryggvi Thorgeirsson, vd och medgrundare.

SidekickHealth grundades av två läkare som ville utveckla interaktiva mobillösningar som förebygger livsstilssjukdomar och motiverar sundare vanor.

”Att vara en av tio vinnare i konkurrens med Europas bästa innovatörer har stärkt vår tro att vi har allt som krävs för att motivera människor med kroniska sjukdomar att ta kontroll över den egna hälsan, samtidigt är det ett kvitto externt på att vi spelar i högstadivisionen.”

Att vara en av vinnarna i EIT Digital Challenge gjorde att fler fick upp ögonen för oss och för det vi står för

Kontaktades av isländska beredskapsmyndigheten

Det senaste halvåret har SidekickHealth växt på alla fronter. Tryggvi Thorgeirsson räknar med att teamet under 2020 växer från 18 till runt 40 anställda. Och nog bolaget att göra – i mars fick de i uppdrag av isländska beredskapsmyndigheten att utveckla ett rikstäckande Covid-19-program där sjukvårdspersonal kan monitorera och hantera smittade som lever i självisolering, och på så sätt använda vårdresurserna bättre. 

”Att vara en av vinnarna i EIT Digital Challenge gjorde att fler fick upp ögonen för oss och för det vi står för. Vårt Covid-19-program har också väckt mycket uppmärksamhet och resulterat i spännande samtal med vårdgivare i Europa och USA”.  

Anmäl er till EIT Digital Challenge här senast 7 juni

Tre krav för att ansöka till EIT Digital Challenge

För att få ansöka till EIT Digital Challenge måste din startup uppfylla följande kriterier:

* Vara baserat i ett EU-land

* Kunna styrka intäkter på över 300 000 euro årligen, eller 2 miljoner euro i totala investeringar

* Ha funnits i max tio år

Läs fler artiklar
LÄS MER