Sök

Black Friday-volymer hos Postnord – mitt i coronakrisen: "Rekord"

Postnord

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Pakethögarna växer under coronakrisen.

Coronakrisen är ingenting som sänkt trycket på Postnord – snarare tvärtom. Nu berättar Postnord att de hanterat närmare 800.000 pakter under det senaste dygnet, vilket är volymer i liknande omfattning som under Black Friday.

Postnord uppger själva att de brukar hantera runt 450.000 paket under en vanlig dag.

"Vi har sett en kraftigt ökande volym till privatpersoner sedan slutet av mars men det senaste dygnet är hittills rekord för 2020 och en tydlig effekt av Corona", säger Peter Hesslin som chef för e-handel och logistik på Postnord.

Bolaget räknar med att trycket håller i sig även framåt och uppger att de står rustade för det.

”Men det är klart att vi får anstränga oss när volymerna snabbt blir väsentligt större än beräknat, det gör att en del paket kan bli lite sena de närmaste dygnen”, säger Peter Hesslin.

Även hemleveranser och liknande leveranslösningar, där paket lämnas till postlåda eller utanför dörren utan kvittens, ökar i efterfrågan med mellan 30 och 50 procent.

Den utveckling som syns i Postnords volymer stöds också av de senaste siffrorna ur E-barometern. Rapporten visar att svenskarna, till följd av corona, vill få sina e-handelsvaror levererade hem och att det är tydligt att spridningen av corona har förändrat svenska konsumtionsbeteenden, skriver Postnord.

Läs mer