Sök

Corona har skapat megaboost – Kry kollar intresset i USA

KryDigital vård

Johannes Schildt. Foto: Kry.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Erbjuder den kostnadsfria plattformen Livi Connect till läkare utanför Sverige.

Redan förra veckan meddelade den digitala vårdgivaren Kry att coronapandemin skapade en enorm efterfrågan på bolagets tjänster. På bolagets europeiska marknad hade läkarbesöken i appen ökat med hela 70 procent under mars månad jämfört med februari i år.

Men det svenska nätläkarbolaget, som går under namnet Livi utanför Sveriges gränser, satsar även på den amerikanska marknaden. Just nu lanseras appen Livi Connect i USA, vilket är en avskalad version av bolagets tjänst som låter läkare använda tekniken kostnadsfritt för att erbjuda digitala konsultationer i coronakrisen. Något som CNBC rapporterade om i slutet av förra veckan.

Lanseringen är en form av test för att undersöka intresset för plattformen, något som ska pågå även efter coronapandemin och ska visa behovet av en fullskalig lansering.

“Det är ett första steg och inte en fullständig lansering på marknaden med hela produkten som vi erbjuder. Det är en förlängning av vår redan existerande produkt till USA”, säger Johannes Schildt, vd på Kry till CNBC och fortsätter.

“Den behövs i en tid av kris, varje konsultering som kan genomföras online borde ske online. Just nu finns en avsaknad av trygga och säkra verktyg som har byggts för det här.”

Kry har också planer på att lansera i fler länder utöver USA.

Läs mer