Kry ökar kraftigt i spåret av coronaviruset – tror på förändrad syn på digital vård

KryHälsaDigital vård

Johannes Schildt

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill expandera till fler europeiska länder.

Nätläkaren Kry växer ordentligt i spåret av coronaviruset. Johannes Schildt, Krys vd, berättar för Di Digital att bolaget nästan har dubblat sin volym i Europa jämfört med början av året, ökningen i rena läkarbesök var 70 procent under mars månad jämfört med februari. 

Nu vill Kry fortsätta sin geografiska expansion och erbjuder bland annat sin plattform kostnadsfritt till läkare i flera länder.

”Vi fortsätter gasa inom produktutveckling och dels internationell expansion. Vi är etablerade i fem länder i dag med internationella team, och vi ska etablera oss i fler länder under året”, säger Johannes Schildt till Di Digital. 

Enligt Johannes Schildt har krisen påverkat hur människor ser på digital vård. Bland annat att pandemin har visat att det finns ett behov av digitala lösningar inom vården.

”Under många år har vi kämpat lite i motvind för att andra ska förstå att digital vård är något bra. Nu har vi plötsligt fått en situation under krisen där många vårdgivare är helt beroende av digitala lösningar för att kunna träffa sina patienter. Jag tror att det här kommer innebära en stor positiv förändring i synen på digital vård”, säger han. 

Kry går under varumärket Livi utanför Sverige och omsatte 234 miljoner kronor under 2018 med ett minusresultat på drygt 250 miljoner.

Läs mer