Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Norska IT-profil investerar i Queenslab och Devies

Queenslab och Devies. Foto: Robin Lundin

De snabbväxande Göteborgsbolagen vill nu expandera i Norden.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Den norska IT-profilen Henrik Lie-Nielsen har en lång karriär bakom sig som bland annat vd på Knowit i Norge, grundare av flera bolag och som investerare. Här i Sverige har norrmannen tidigare gått in i bland annat mobilabonnemangs-utmanaren Fello. 

Nu gör Henrik Lie-Nielsen två nya investeringar i Sverige, eller i Göteborg för att vara mer specifik. Den här gången rör dig sig om IT-konsultbolaget Queenslab och den snabbväxande utvecklingsbyrån Devies. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hur mycket norrmannen investerat i bolagen avslöjas inte. Däremot berättar Henrik Lie-Nielsen att han ser en spännande tech-scen växa fram i Göteborg.

“Jag ser enorm potential bland flertalet unga bolag i Göteborg. Devies och QueensLab är två tydliga exempel på snabbväxande tech-tunga bolag som inom några år kommer vara självklara aktörer på både nordiska och kanske till och med den globala marknaden", säger Henrik Lie-Nielsen och fortsätter:

"Det är lätt att låsa sig vid tech-scenen i Stockholm men jag tror att de finns en stor möjlighet att Göteborgsbolag kan ta täten i kommande techsatsningar”.

Både Devies och Queenslab säger sig vilja expandera med flera kontor i Norden.

“Henrik Lie-Nielsen är en av Norges mest namnkunniga entreprenörer och investerare inom IT-sektorn. Att han väljer att investera i våra bolag känns fantastiskt roligt. Något som ännu tydligare kommer sätta Göteborg på tech-kartan", säger Simon Arvidsson, grundare och vd på Devies i pressmeddelandet.

Devies grundades 2016 och omsatte 29 miljoner kronor 2019 med ett resultat på 4,5 miljoner. Queenslab grundades 2017 och under räkenskapsåret som slutade i september 2019 omsatte bolaget 15 miljoner med ett resultat kring nollan.

Läs mer