Ica lanserar digitala kvitton för alla medlemmar – samarbetar med Kivra

Kivra Ica Hållbarhet
Ica lanserar digitala kvitton för alla medlemmar – samarbetar med Kivra

Kerstin Lindvall, hållbarhetsansvarig på Ica. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Matjätten står för 15 procent av Sveriges papperskvitton i dagsläget.

Ica har sedan tidigare testat en funktion för att kunna erbjuda sina kunder digitala kvitton. Nu meddelar matjätten att de från och med idag kommer att erbjuda sina Stammis-kunder (alltså medlemmar), möjligheten att få sina kvitton digitalt genom Kivra. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Digitala kvitton kommer göra det enklare för våra kunder att leva lite mer hållbart och samtidigt ha ordning på sina kvitton. Det är viktigt att vi på ICA är med och för samhället i en mer hållbar riktning”, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör ICA Gruppen i pressmeddelandet.

Skriver ut 670 miljoner papperskvitton varje år

Enligt Svensk Handel skrivs det ut cirka 4 miljarder papperskvitton varje år i Sverige och enbart Ica står idag för 15 procent av den totala mängden kvitton. Hela 670 miljoner papperskvitton om året skriver Icas butiker ut enligt egna uppgifter.

Men från och med idag kan alltså medlemmar välja att få sina kvitton digitalt istället. Förutsatt att de även har Kivras app. 

Av pressmeddelandet framgår också att även Åhlens och Jula har anslutit sig till Kivras tjänst för digitala kvitton.

För mer om digitala kvitton – lyssna på detta avsnitt av Breakits podcast

Rättelse: I pressmeddelandet från ICA uppgavs att 1,7 miljarder papperskvitton skrivs ut varje år. Rätt siffra är 4 miljarder.

Läs fler artiklar
LÄS MER